Kuyu’yu kurtaran kahraman liselilere ABD’den davet!

0

Geçtiğimiz günlerde Beykoz’da bir kuyuya düştükten 10 gün sonra kurtarılan yavru köpek Kuyu’nun kurtarılmasında önemli rol oynayan Bahçeşehir Koleji öğrencilerine dünyaca ünlü Stanford Üniversitesi’nden davet geldi.

Kuyu’nun 70 metre derinliğinde 30 santimetre çapındaki kuyudan kurtarılması için proje geliştiren Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi FRC Robotik takımı öğrencileri, Stanford’un robot laboratuvarını gezmek için davet aldı.

Proje ekibinin öğretmenlerine gönderilen mektupta, öğrencilerin davranışı için “sosyal ve insani değerlere bağlılıklarının ve teknik yetenekleri ile ilham verici yaratıcılıklarının bir kanıtı” ifadeleri kullanıldı.

Mektubu Twitter hesabından yayınlayan proje ekibi, “Hayatımızın davetini aldık! Stanford’a gidiyoruz, çok ama çoooook mutluyuz!” ifadelerini kullandı.

Stanford Üniversitesi Robotic Laboratuvarı Direktörü olarak öğrencilerin çabasını duyup etkilenen Prof. Dr. Oussama Khatib, onları Stanford Üniversitesi’ne davet etti. Konuyla ilgili tweet atarak davet metnini paylaşan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi FRC Robotik Takımı üyeleri,  “Hayatımızın davetini aldık! Stanford’a gidiyoruz, çok ama çok mutluyuz” diyerek duygularını anlattı.

 

HABERTÜRK  23.02.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here