Bilim ve Fikir Festivali’nin 4’üncüsü başladı

0

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul’da bulunan bir vakıf üniversitesi ortaklığıyla gerçekleşen liselere yönelik 4’üncü Bilim ve Fikir Festivali başladı.

Bilim ve Fikir Festivali’nin tanıtım toplantısında konuşan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bilim festivalini merak eden, araştıran ve ürettiğini proje haline getirip sunma becerisine sahip, girişimci öğrenciler yetiştirmek için düzenlediklerini söyledi.     

İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Tüysüz ise dördüncüsü gerçekleştirilen bilim ve fikir festivaliyle gençlerin kendilerini gerçekleştirme imkanını elde ettiklerini belirtti. Tüysüz, “Yarının umudu gençlerimizin hür iradeleriyle bilimin ışığında ortaya çıkaracakları özgün her fikir ve buluş bizim için değerli” dedi.     

İstanbul Anadolu yakasındaki lise müdürleri ve rehberlik öğretmenlerinin de katıldığı toplantıda, Üsküdar Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Konrot, “Eğitim ortamlarında dil ve konuşma bozukluklarının yönetimi” başlıklı bir sunum yaptı.     

Üsküdar Üniversitesi Nörobilim Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ ise “Beyin Temelli Eğitim” başlıklı sunumunda, eğitimcilere yönelik değerlendirmelerde bulundu.     

Gençleri hayatı kolaylaştırmak için gözlem yapmaya, düşünmeye ve icat çıkarmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen Bilim ve Fikir Festivali’ne bu yıl sağlık ve fen bilimleri ile sosyal bilimler olmak üzere iki kategoride başvurular kabul edilecek. Her kategoride birinci olan projeye 6.000 TL, ikinci olan projeye 4.000 TL, üçüncü olan projeye de 2.000 TL ödül verilecek.     

Proje değerlendirme ve ödül töreni 13-14 Nisan’da düzenlenecek.      

HÜRRİYET  09.02.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here