Öğrenciler NASA yolunda

0

Öğrenciler bilimsel çalışmaları yerinde görmek için NASA gidiyor. NASA fizikçileri tarafından üç günlük eğitim alacak olan öğrencilere eğitimlerinin sonunda sertifika da verilecek. 

Bilim insanları yetiştirmek ve bilimsel çalışmalara örnek olabilmesi amacıyla dünya üzerindeki en gelişmiş araştırma merkezi ziyareti için öğrenciler yola çıktı. TED Hatay Koleji öğrencilerini ABD Uzay ve Havacılık Dairesi’ne (NASA) götürüyor. Ziyaretle, öğrencilerin merak ettiği bilimsel çalışmaları yakından gözlemleyerek bilgi sahibi olmaları hedefleniyor. Ayrıca öğrenciler, dokuz gün sürecek programın içerisinde NASA fizikçileri tarafından üç günlük bir eğitim sonrasında sertifika alacaklar. NASA emekli astronotlarla tanışma fırsatı yakalayan öğrenciler; 18 saat sürecek Robotics Program eğitiminin yanında bölgedeki önemli merkezlerden Kenndy Space Center’ı da gezecekler. Miami turu, Universal Studio’ı (Temalı Park) da ziyaret edecek öğrenciler hem bilimsel hem de sosyal etkinliklere de katılacak.

KLASİK EĞİTİM ÇİZGİSİNİN DIŞINA ÇIKIYORUZ

Ziyaretin öğrencilerin bilimsel çalışmalar konusunda bilgi sahibi olması için önemli bir fırsat olduğunu belirten TED Hatay Koleji Kurucusu Doç. Dr. Mustafa Özat, şunları söyledi:
“Öğrencilerin okul hayatında bilimsel çalışmalar konusunda bilgi sahibi olması ve onların yönlendirilmesi açısından da önemli fırsat olarak gördüğümüz bir ziyaret organize ettik. Öğrencilerin kendilerine koydukları çıtayı yükseltmeleri ve dünyada yapılan çalışmaları takip etme merakı uyandırılması için bu tarz çalışmalar yapılması gerekiyor. Hayal kuran, azimli, kararlı ve çalışkan insanların üretme ve teknolojiye hükmetme sürecini yakından görerek kendilerine hedef olarak koydukları başarı hayallerinin çıtasını yükseltmiş olacağız. Öğrencilerimizin merak ettiklerini öğrenme fırsatı yaratmış olduk. Klasik eğitim çizgisinin dışına çıkarak, gençlerin gelecek vizyonlarını kurgulayarak farklı deneyimler kazanmalarını sağlamak ve Türk bilim insanları yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla öğrencilerimize bu tarz bilimsel çalışmalarda farklılık yaratmak için elimizden geleni yapacağız.”

HÜRRİYET  09.02.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here