Kodlama öğreten en iyi 5 mobil uygulama

0

Günümüzde her yaştan insanın programlama dillerini belli bir yere kadar öğrenip kod yazabilmesi mobil uygulamalar sayesinde oldukça kolaylaştı. Günlük hayatımızın en önemli parçalarından biri haline dönüşen mobil uygulamalar, HTMLCSS, Javascript, Python ve Java gibi önemli programlama dillerini öğrenmek için kullanışlı birer araç halini aldı. Kod öğrenmek için kullanılabilecek en iyi 5 mobil uygulamayı sıralıyoruz.

Encode: Learn to Code

Kod öğrenmeye yeni başlayacaklar için listemizin en iyi alternatiflerinden olan Encode, kısa dersler sayesinde programlama öğretmeyi vadediyor. Programlama dili olarak JavaScript tercih eden Encode, özellikle internet bağlantısı gerektirmemesiyle rakiplerinin önüne geçiyor. Encode uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Lightbot : Code Hour

Özellikle çocuklar için en başarılı kod öğrenme uygulamalarından biri olan Lightbot : Code Hour, oyunlar sayesinde programlama öğretiyor. İçerisindeki bulmaca oyunları sayesinde programlamayı eğlenceli bir hale getiren Lightbot, ücretsiz versiyonunda 28, ücretli versiyonunda ise 50 bulmaca barındırıyor. Lightbot : Code Hour uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

 

 

Udacity – Learn Programming

Listemizdeki en kapsamlı kod öğrenme uygulaması olan Udacity – Learn Programming, yaklaşık 3 milyonluk geniş bir kitle tarafından kullanılıyor. HTMLCSSJavascript, Python ve Java gibi önemli programlama dillerini öğrenmenize olanak sağlayan Udacity uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

 

 

Khan Academy

Sahip olduğu Türkçe dil desteği sayesinde öne çıkan Khan Academy, sadece kod ve programlama değil, pek çok alanda ücretsiz eğitim sunan ilginç bir uygulama. Videolu dersler sayesinde belli bir konuyu öğrenmenize olanak sağlayan Khan Academy, kod öğrenmeden tutun da matematik, fizik ve kimya gibi aklınıza gelebilecek pek çok konu hakkında videoya sahip. Khan Academy uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Udemy

Khan Academy gibi pek çok farklı alanda videolu derslere sahip olan Udemy, yaklaşık 13 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Khan Academy’den farklı olarak konuları daha derinlemesine işleyen Udemy, Java, Swift, Python, Ruby on Rails ve JavaScript gibi programlama dilleri hakkında video içerikleri sunuyor. Udemy uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

WEBRAZZİ  06.02.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here