Roketsan Tarafından Üretilen ‘Bora’nın (Füze) Menzili Budapeşte’yi Bile Görüyor!

0

Çalışmaları 2009 yılından beri yapılan ve %100 yerli olan uzun menzilli roket Bora’nın tamamlanma aşamasına geldiği belirtildi.

Tasarımı ve üretimi Roketsan tarafından yapılan yerli uzun menzilli füze Bora’nın projesi, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlanana kadar kimse tarafından bilinmiyordu. 2009 yılından beri gizlilikle sürdürülen çalışmalarda artık sona gelinmiş durumda. 

Hala tüm özellikleri bilinmiyor olsa da menzilinin 1000 kilometreye kadar uzanacağı tahmin edilen füze sisteminin Şam, Bağdat, Tahran, hatta Budapeşte’yi bile menzili içerisinde göreceği belirtiliyor. 

Füze sisteminin henüz TSK’ya teslim edilip edilmedi konusunda bir bilgi vermekten kaçınan resmi savunma sitesinde yalnızca “Teslimatlar proje takvimine uygun olarak devam etmektedir” ibaresi yer alıyor. Bora ile ilgili resmi bilgiler sırasıyla şu şekilde:

Amaç : Uzun menzilli karadan karaya füze ve silah sisteminin tasarımı, kalifikasyonu, gerekli altyapının kurulması ve seri üretimi amaçlanmaktadır.

Kapsam : KKK.lığı’nın ihtiyacı olan B füze ve silah sisteminin tedariki.

Proje Modeli : Yurt içi Tasarım ve Üretim

Ana/Alt Yüklenici : Roketsan A.Ş.

Sözleşme İmza Tarihi : 23.11.2009

Mevcut Durum : Teslimatlar proje takvimine uygun olarak devam etmektedir.

 

WEBTEKNO  31.01.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here