MEB, BETT Show Teknoloji Fuarı’nda

0

Eğitimde FATİH Projesi, EBA, e-Okul, MEBBİS ve DYS uygulamaları dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı olan BETT Show’da tanıtıldı.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Millî Eğitim Bakanlığını temsilen dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı olan BETT Show’a katıldı. Eğitim ile teknolojiyi buluşturan fuar, 25-28 Ocak tarihleri arasında Londra’nın fuar alanı Excel’de gerçekleşti. 1985 yılından bu yana düzenlenen fuarda bu yıl 750 katılımcı yer aldı.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın fuarda açtığı stantta bu yıl Eğitimde FATİH Projesi ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) başta olmak üzere Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen dünyanın en geniş kapsamlı okul yönetimi yazılımı olan e-Okul ile birlikte MEBBİS ve DYS uygulamalarının tanıtımı yapıldı.

Fuara MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı ve uzman öğretmenler katıldı.

Her yıl Londra’da düzenlenen dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı olarak görülen BETT Show; dünyaca ünlü firmaların stantlarının yer aldığı büyük fuar alanı, eğitim teknolojileri ile ilgili alanında uzman konuşmacılar, seminerler, çalıştaylar ve panellerden oluşuyor. 75 eğitim bakanlığının ziyaret ettiği BETT 2017 Fuarına Millî Eğitim Bakanlığı’nın da katılması Türk ziyaretçiler tarafından gurur verici olarak nitelendirildi. BETT Fuarı Brezilya, Meksika, BAE ve Singapur´da düzenleniyor.

 

HÜRRİYET  28.01.2017

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here