2016 Genç Bilim İnsanı Ödülleri

0

Bilim Kahramanları Derneği – 2016 Genç Bilim İnsanı Ödülleri, temel bilimler ve mühendislik alanlarına uluslararası düzeyde katkılarda bulunmuş, ülkemizde bu alanların gelişmesi ve görünürlüğünün artırılmasında öncü olmuş, 31 Aralık 2016 tarihinde 38 yaşını doldurmamış (1 Ocak 1979’den sonra doğmuş) bilim insanlarımız arasından seçilecektir.

Bilim Kahramanları Derneği her yıl üç farklı üniversite rektörünün işbirliğiyle, Genç Bilim İnsanı Ödülleri projesini gerçekleştirmektedir. Projenin amacı; genç bilim insanlarına kamuoyu önünde teşekkür ederek onları yüreklendirmek, geleceğin genç bilim insanlarına ilham vermek ve toplumun tüm paydaşlarına bilimin birleştirici gücünü göstermektir.

Kimler Başvurabilir: 38 yaşını doldurmamış, temel bilimler ve mühendislik alanlarına uluslararası düzeyde katkılarda bulunmuş, ülkemizde bu alanların gelişmesi ve görünürlüğünün arttırılmasında öncü olmuş gerçek kişiler Genç Bilim İnsanı Ödülleri projesine başvurabilirler.

Değerlendirme Kriterleri: Genç Bilim İnsanı Ödül başvuruları proje ortağı 3 üniversite rektörünün belirlemiş olduğu seçici kurul tarafından;

Bilime katkı
Bilimin yayılmasına katkı
Bilimin toplum yararına kullanılmasına katkı
Kategorileri üzerinden değerlendirilmektedir. Başvurular arasından seçilen Yılın Genç Bilim İnsanları, Genç Bilim İnsanı Ödül Töreni ile kamuoyuna tanıtılır.

 

Kayıt için :

 

http://www.bilimkahramanlari.org/yilinbiliminsani/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here