Milli tren için ilk sinyal tamam

0

Milli Elektrikli Tren Seti (EMU) Projesi’nin prototip dizisinin 2018 sonu itibarıyla raylara indirilmesi hedefleniyor.

Kalkınma Bakanlığı’nca bütçesi onaylanan Milli Elektrikli Tren Seti (EMU) Projesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın himayesinde Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) tarafından yürütülüyor. Milli Elektrikli Tren Seti (EMU) Projesi’nin prototip dizisinin 2018 sonu itibarıyla raylara indirilmesi hedefleniyor.

İLK TASARIM HAZIR

Tren vagonlarının vagon gövdesi, iç aksesuarlar ve bojisi dahil ilk tasarım projeleri tamamlandı. Klima, fren, kapı, koltuk sistemleri, tekerlek takımları gibi ana komponentlerin teknik şartnameleri hazırlandı ve ihale süreçleri başlatıldı.

Ana komponentlerin belirlenmesiyle nihai tasarım ve üretim aşamasına geçilecek tren setleri ise TSI (Avrupa Birliği Ortak İşletilebilirlik Kuralları) sertifikalı olacak.

ROBOTİK İŞLEME MERKEZİ

Öte yandan Milli Tren Projesi kapsamında Alüminyum Gövde Üretim Atölyesi kurulacak. Alüminyum gövde üretiminde kullanılacak olan robotik kaynaklı otomasyon sistemleri, robotik işleme merkezi gibi sistemlerin ihale süreçleri de başlatıldı.

Yüksek Hız Kongresi Türkiye’de yapılacak

Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi’nin 10’uncusu, bu yıl 11-14 Temmuz tarihleri arasında başkent Ankara’da gerçekleştirilecek.

Uluslararası Demiryolları Birliği’nin (UIC) Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi’nin 10’uncusu, 11-14 Temmuz tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek.

Yüksek hızlı demiryoluyla ilgili dünyadaki en önemli etkinlik olan kongrenin teması, ‘sürdürülebilir ve rekabetçi işletmelere yönelik bilgilerin paylaşımı’ olarak belirlendi. TCDD’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek kongre kapsamında, oturumlar ve toplantıların yanı sıra demiryolu sistemlerindeki en son gelişmelerin sergileneceği ticari fuar düzenlenecek.

Kongreye demiryolu tedarikçileri, araştırma enstitüleri, üniversiteler, uluslararası örgütler ve finansal kuruluşların üst düzey temsilcileri katılacak.

221 MİLYON LİRA EKONOMİYE KATKI

Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ), 2016’da çalışan personel aracılığı ve kentte bulunan yan sanayi firmaları üzerinden alınan mal ve hizmetlerle yaklaşık 148 milyon, diğer yan sanayi firmaları üzerinden alınan mal ve hizmetlerle de yaklaşık 73 milyon lira ülke ekonomisine katkı sağladı.

20 YILDA İKİ KATINA ÇIKACAK

Dünya genelinde yaklaşık 24 bin kilometrelik yüksek hızlı demiryolu hattı işletiliyor. Bu hatlarda 15 milyardan fazla seyahat gerçekleştirildi.

Gelecek 20 yıl içinde bu sayının iki katına çıkması bekleniyor.

YHT HATTI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

2009’da Ankara-Eskişehir hattıyla yüksek hızlı tren (YHT) işletmeciliğine geçilen Türkiye’de, 2011’de Ankara-Konya, 2013’te Eskişehir-Konya, 2014’te Ankara-Eskişehir-İstanbul ve Konya-İstanbul arasında YHT seferlerine başlandı. Ankara-İzmir, Ankara-Sivas ve Bursa-Bilecik arasında YHT hatlarının inşası devam 

 

 

İTO HABER 04.01.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here