Defne Telekomünikasyon son olarak Azerbaycan’ın en büyük GSM operatörü olan Azercell’in de çözüm ortağı oldu. Ana merkezi Türkiye’de bulunan Defne Telekomünikasyon’un Birleşik Arap Emirlikleri, Özbekistan ve Hindistan’da ofisleri bulunuyor. Peki Defne Telekomünikasyon tam olarak neler yapıyor?
Türkiye’deki telekom operatörlerinin verdiği hizmetlerden birçoğunun yazılımı Defne Telekomünikasyon tarafından hazırlanıyor. Türkiye’deki 3 telekom operatörüne kayıtlı 72 milyon telefon kullanıcısına en az bir yazılım ile dokunulduğunu söyleyen Defne Telekomunikasyon Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Haliloğlu, “Gereksiz SMS almamaktan filtrelemeye, çağrı merkezlerinden gelen aramalardan uluslararası trafiğin yönlendirilmesine, online ve mobil alışveriş aplikasyonlarına, her aboneye uygun konuşma, SMS ve data paketi belirlemeye, arayanı bil, sesli mesaj ve ödemeli arama servislerine kadar uzanan geniş bir portföyde gerçekleştirdiğimiz yazılımlarımız bulunuyor” ifadelerini kullandı.
Akıllı Mobil Pazarlama Platformu – Bu platform ile online alışveriş aplikasyonlarının kampanya ve indirim mesajları doğru zamanda konum tabanlı gönderilebiliyor. Böylece tüketici istediği takdirde, mağazanın önündeyken indirimlerden haberdar oluyor.
Partner ve Servis Entegrasyon Yönetimi Çözümü – Mobil operatörlerin partner ilişkileri yönetimi ile ilgili süreçlerinin verimliliğini arttırırken, operasyonel maliyetlerini de düşürmelerini sağlıyor. Bu ürün Asya-Pasifik bölgesinde önde gelen mobil operatör ağlarından birinde kullanılıyor ve partnerlere ait yenilikçi katma değerli servislerin pazara sunulmasındaki zamanı hayli azaltıyor.
Uluslararası Trafik Yönlendiricisi – mobil operatörlerin iletişim ağlarına gelen çağrıları otomatik ve akıllı bir şekilde engellemelerini (call screening) ve aynı zamanda uluslararası çağrı trafiğini maliyet, kalite ve trafik hacmi veya seçilen parametrelerin alternatif ağlara yönlendirmelerini sağlıyor. Sistem aynı zamanda operatörlerin sahtekarlık yönetim sistemleri ile entegre olarak kara liste numaralardan gelen çağrıları engellemek için de kullanılabiliyor.
“Büyümeye ve Ar-Ge’ye önem veriyoruz”
Son iki yılda ağırlıklı olarak Mobil Pazarlama, Roaming ve OSSürünlerinde büyüme yaşadıklarının bilgisini veren Haliloğlu, “Roaming ürün grubumuzdan özellikle Border Roaming Controller (ülkeler arası sınırlarda abonelerin diğer ülke operatörlerinin iletişim ağına istemeden dahil olmalarını önleyen), OSS ürün grubumuzdan VAS Monitoring (operatörlerin katma değerli servis kalitelerini ve müşteri memnuniyetini arttırmalarını sağlayan) ve Mobil Pazarlama ürün grubumuzdan da Bulk SMS (toplu SMS dağıtımının kolaylıkla yapılmasını destekleyen) çözümlerimizde özellikle ciddi bir büyüme yaşadık. 2016’da da bu ürün gruplarımızı pazar ihtiyaçlarına göre geliştirmeye devam ettik. Ayrıca SMS ve çağrıları engellemeyi sağlayan SMS Filtering ve Blacklist/Whitelist çözümlerimizi de pazar ihtiyaçlarına göre güncellemeye devam ediyoruz” dedi.
BIA/Kelsey’in yayınladığı ‘U.S. Local Advertising Forecast 2016’ya göre global mobil pazarlama harcamaları 2020 yılında yaklaşık 30 milyar dolara ulaşacak. Bu artışta en çok öne çıkan trendler arasında başta uzun zamandır gündemde olan lokasyon tabanlı ve kişiselleştirilmiş kampanyalar geliyor. Ayrıca markaların eğitici ve eğlendirici içeriklerle hikayelerini anlatarak müşterileriyle etkileşim yaratmalarını sağlayan “native advertising” yani “doğal reklam” ön plana çıkıyor. Akıllı Mobil Pazarlama platformlarını bu amaçla geliştirdiklerini belirten Haliloğlu, “Sektörde önem kazanan bir başka girişim de abonelerin data kullanımlarını arttıran web sitelerindeki alakasız reklamların bloklanmasını sağlayan uygulamalar olacak. Sektörün ihtiyaçlarını gözönünde bulundurup hem yeni çözümler geliştirmeyi hem de hali hazırda kullanılan çözümlerimizi güncellemeyi hedefliyoruz” dedi.
HÜRRİYET 29.12.2016