Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerine kavuştu.
Finalistlere ödüllerini veren Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Gençlerimizin üretilen bilgileri bize okuyan değil, bilgi ve teknoloji üreten bireyler olmalarını istiyoruz” dedi.
Türkiye’nin ilk yaşam laboratuvarı Başakşehir Living Lab tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen İnovasyon Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Üyesi Orhan Öge, Başakşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Bekir Selçuk Temel, Başakşehir Living Lab Genel Koordinatörü Ömer Onur, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Fatih Kacır, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptı. Dünyada ve Türkiye’de teknolojinin geldiği durumu değerlendiren Başkan Uysal, Türkiye’nin teknoloji de geri kaldığının farkında olduğunu söyledi. Dünya standartlarını yakalayabilmenin yolunun gençlerden geçtiğine işaret eden Uysal konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bu yüzyılda dünya artık teknoloji ile ilgileniyor. Ülke olarak bu konuda ne kadar geri ve ilgisiz kaldığımızı fark ettiğimiz bir noktadayız. Gençlerin çalışması hem dünyada insanlara yeni imkanların sunulması hem de kendilerine gelecek temin etmesini sağlar. Eğer Başakşehir Living Lab’te yaptığımız bu çalışmalar, bu yarışmalar bu tür gençlerin ortaya çıkmasını sağlayacaksa asıl amacına o zaman ulaşmış olacak. İnanıyoruz ki bu şekilde gençlerimiz ülkemizde bol miktarda var. Özellikle bu çalışmaları gördükten sonra, gençlerimiz getirdiği çalışmalar çok orijinal. Gençlerimizde aslında çok güzel cevher var. Yeter ki bunları tespit edelim, ortaya çıkaralım, hayata geçirelim.”
İnovasyon Yarışması ile de gençleri yenilikçi fikirler ortaya koymaları adına desteklediklerini belirten Başkan Uysal, “Başakşehir Living Lab’da herhangi bir alanda yapılan bir geliştirmenin, doğal ortamında, gerçek kullanıcılarla test edildiği ve uygulandığı kuluçka merkezlerimiz bulunuyor. Projesi olan ancak hayata geçirme imkanı bulunmayan herkesi destekliyor, projelerini hayata geçirme fırsatı tanıyoruz” diye konuştu.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmaya, 4 ayrı kategoride toplam 250’ye yakın proje katıldı. Finalistler pek çok farklı kategorideki yenilikçi fikirler arasından seçildi. Ortaokul kategorisinde birincilik ödülü “Güvenli Bebek Arabası” projesiyle Niğde’den yarışmaya katılan Alperen Kahraman’ın olurken, İbrahim Aslan lise kategorisinde “Görme Engelliler için Toplu Taşıma Yardımı Cihazı” ile birincilik ödülü kazandı. Üniversite kategorisinde ise Metehan Emlik, Eray Ünal, Buğra Önal birincilik ödülüne layık görülürken, “Robosandalye” projesi ile öğretmen kategorisinde yarışmaya Niğde’den katılan Ertuğrul Özar birinci oldu.