TEDÜ STEM Uygulaması

0

TED Üniversitesi yenilikçi öğretmen eğitimi ve *STEM uygulamalarına bir yenisini daha ekledi.

TED Üniversitesi ve saygın biyomedikal şirketi Amgen arasında 3 yıldır süren öğretmen eğitimine yönelik işbirliği yeni bir boyuta taşındı. Amgen Vakfı tarafından finanse edilen ve Harvard Üniversitesi Merkezli “Educational Development Center” tarafından koordine edilen “Amgen Biyoteknoloji Eğitimi (ABE) Projesi” dünyada 5 merkezden sonra pilot uygulamalar için Türkiye’de TED Üniversitesine verildi. Proje biyoteknoloji uygulamalarını lise düzeyinde öğretmen ve öğrencilere ulaştırmak açısından ülkemizde ki ilk STEM uygulamasıdır.

Yürütücülüğünü TED Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Günel’in yaptığı ABE projesi ODTÜ Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLTEMM) iş birliği ile öğretmen ve öğrenci eğitimlerine başladı. Ülke genelinden öğretmen ve öğrenciler için biyoteknoloji eğitimi müfredatının hazırlanması ve laboratuvar uygulamaları Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek.

Amgen Biyoteknoloji Eğitimi-ABE (Amgen Biotech Experience -ABE) Projesi Hakkında:

ABE ortaöğretim okullarında çalışan öğretmenlere mesleki gelişim faaliyetleri, müfredat materyalleri, ekipman ve malzeme sağlayan yenilikçi bir STEM eğitim programıdır. Program bilimsel keşif heyecanını öğrencilere tanıtmak amacıyla tasarlanmış moleküler biyoloji müfredatına sahiptir. Proje koordinasyonu Harvard Üniversitesi tarafından yapılmaktadır. Proje kapsamında katılımcı öğretmenlere hizmet içi eğitim faaliyetleri, iş-başı destek ve materyal desteği sağlanmaktadır. Her yıl 75.000 ‘den fazla öğrenci ve 100’den fazla öğretmene ulaşılmaktadır. Program 1989 yılından bu yana ABD , Porto Riko , İrlanda ve İngiltere gibi ülkelerin katılımı ile gerçekleşmektedir. Bu yıl proje uygulandığı 5 ülke dışında ilk kez genişletilerek Türkiye’de pilot uygulamalara başlamıştır. TED Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi Merkezli Education Development Center arasında Eylül 2016 yapılan işbirliği anlaşması çerçevesinde 2017 Mayıs ayına kadar projenin pilot uygulamaları 30 öğretmen ile başlatılmıştır. Pilot eğitimler, müfredat adaptasyonu ve formatör öğretmen eğitimleri TED Üniversitesi, Educational Development Center-Harvard Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi işbirliğinde yapılmaktadır.

Proje web sayfası: https://www.amgenbiotechexperience.com

*STEM: Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik)

 

BİLİM ŞENLİĞİ 21.12.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here