Türk mühendislerden dünyaya örnek projeler

0

Accenture, bir yıl önce hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk IoT Mükemmeliyet Merkezi ile (Nesnelerin İnterneti Mükemmelliyet Merkezi) Türkiye’den ve yurtdışından yaklaşık 30 firma ve 200’den fazla üst düzey yönetici özel ziyaretiyle 20’yi aşkın uluslararası projeyi tamamladı. 

Accenture Türkiye, Türkiye’nin dijitalleşmesine katkı sağlamak ve dijitalin sunduğu fırsatlardan şirketlerin yararlanabilmesini amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda, Türkiye’nin ilk IoT Merkez’i (Nesnelerin İnterneti Merkezi) olma özelliğine sahip olan Accenture IoT Mükemmelliyet Merkezi; Nesnelerin İnterneti ve Endüstri 4.0’ı temel alarak Türk mühendislerin geliştirdigi özel prototiplerle strateji ve danışmanlığı birleştirerek uçtan uca çözümler üretiyor.

Kurulduğu günden bu yana son bir yılda yarısı tamamen Türkiye’de tasarlanan toplam 20’den fazla uluslararası projenin tamamlandığı ve Türkiye’den ve yurtdışından da 30’dan fazla firma ve 200’den fazla üst düzey yöneticinin özel çalıştaylar düzenledi. Accenture, Türkiye IoT Mükemmelliyet Merkezi ile Türkiye’nin endüstriyel kapasitesini ve Endüstri 4.0’daki gücünü göstermeye ve dijitale yatırımlarına devam ediyor.

Ev sensörlerinden akıllı park sistemleri ve dikey / yatay entegrasyon sistemlerine…

Accenture’ın dünyadaki yedinci IoT Merkezi olan Accenture İstanbul IoT Mükemmelliyet Merkezi’nde ekipman, akıllı ev sistemleri, sensör entegrasyonu, vb. konularda çalışan Endüstri 4.0 uzmanları ve çok disiplinli yazılım mühendisleri, nesnelerin interneti ve endüstri 4.0 üzerine şirketlere özel prototip tasarımlar ve üretimler gerçekleştiriyor. Nesnelerin İnterneti’nin akıllı şehir yaşamından finansal hizmetlere, enerjiden doğal kaynaklara, üretim ve sağlık hizmetlerine kadar yansımaları bulunuyor. Bunların yanı sıra Merkez, sıra mobil uygulamalar, bulut hizmeti, web hizmetleri ve tümleşik yazılım ile benzer sistemleri de içeriyor. Bu doğrultuda Accenture IoT Mükemmeliyet Merkezinde, uçtan uca bütünleme ve dikey entegrasyon yapılmış üretim sistemleri araştırmaları yapılıyor. Diğer yandan bağlantılı ev senaryoları ve ev sensörleri, mikro denetleyici platformlar, kablosuz ve kablolu bağlantı, iç mekan navigasyonu, akıllı park sistemi ve benzer tüketici teknolojilerine odaklı çözümlerin keşfedildiği Accenture IoT Mükemmeliyet Merkezi, Endüstri 4.0’dan ilham alan tek gösterge ile bütün iş operasyonlarının neredeyse gerçek zamanlı görünür kılan ve uyarlanabilir alarm koşullarına sahip yatay endüstriyel entegrasyon sistemleri geliştiriliyor.

Accenture Digital bünyesindeki Endüstri X.0 Ülke Lideri Nesrin Keçik, “Her pazarda olduğu gibi dijital, birçok kilit endüstride ezber bozan etkisi yaratırken, Türkiye’de birçok şirkete de yeni büyüme fırsatları sunuyor. Accenture’ın, Davos 2016 kapsamında hayata geçirdiği ‘Dijital Ezber Bozan: Büyüme Çarpanları’ adlı raporuna göre de dijital beceri ve teknolojinin en iyi şekilde kullanılması halinde 2020 yılına kadar küresel ekonomide 2 trilyon dolarlık ek büyüme sağlanabileceği öngörülüyor’’ dedi.

Accenture Türkiye IOT Mükemmelliyet Merkezi Ülke Lideri Uğur Turan,‘’Accenture’da Türkiye’nin geleceğine duyduğu inanç ve güvenle Türkiye’deki teknoloji tabanlı yatırımları destekliyor. Bu doğrultuda Ocak ayında hayata geçirdiğimiz ve Türkiye’de bir ilk olan IoT Mükemmelliyet Merkezi, Endüstri 4.0 konusunda yetkili çalışanlar ile bu alanda araştırma ve çalışmalar hayata geçirerek şirketlere katma değer sağlayacak çözümler sunmayı amaçlıyor. Accenture Türkiye mühendislerinin, başta Avrupa olmak üzere Ortadoğu ve Latin Amerika’da bir çok projeyi hayata geçirmiş olmasının gururunu yaşıyoruz” dedi.

BİLGİ ÇAĞI 04.12.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here