‘Harikalar Yaratan Öğretmenler’ yarışması başvuruları başladı

0

Öğretmenlerin teknoloji kullanımını yaygınlaştırmak hedefiyle geçen yıl başlatılan ‘Harikalar Yaratan Öğretmenler Yarışması’ bu sene de devam ediyor. Yarışma kapsamında öğretmenlerin teknolojiyle yarattığı başarı hikayelerini paylaşarak, teknolojiyle yapılabilecekler konusunda ilham vermek amaçlıyor.

 

Microsoft Türkiye, eğitim alanındaki dijital dönüşümün desteklenmesi amacıyla 2015 yılında başlattığı ‘Harikalar Yaratan Öğretmenler’ yarışmasını Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) işbirliğiyle bu yılda da sürdürüyor. Yarışma kapsamında öğretmenlerin, Microsoft teknolojileriyle yarattığı başarı hikâyelerini Sway, Office Mix, Word ya da video formatında 31 Aralık’a kadar yarışmanın internet adresinde paylaşması yeterli.

 

İki farklı kategoride yarışacaklar

Yarışma, ‘Teknoloji Kahramanları’ ve ‘STEM Öncüleri’ olmak üzere 2 farklı kategoride düzenlenecek. ‘Teknoloji Kahramanları’ kategorisine Windows 10, OneNote, Office365, Office Mix Sway ve Skype gibi Microsoft eğitim araçlarını kullanarak ortaya koyduğu başarılarla, ‘STEM Öncüleri’ kategorisineyse Kodu, Minecraft, Touchdevelop, Microsoft Small Basic ve benzeri Microsoft yazılım geliştirme araçlarını kullanarak yaptıkları ders etkinlikleriyle yarışmaya başvurulacak. Microsoft ve MEB yetkililerinin değerlendirmesi sonucunda her iki kategoride de başarılı görülen ilk 3 öğretmene ödül verilecek.

 

Ücretsiz teknoloji eğitimi fırsatı

Her iki kategoride de ilk üçe girenlerin öyküleri, video olarak hazırlanıp binlerce öğretmenle paylaşılacak. Microsoft Türkiye, yarışmada başarılı bulunan öğretmenlerin hem kendisi hem okulundaki çalışma arkadaşları ve öğrencileri için ücretsiz teknoloji eğitimleri verecek.  Ayrıca her 2 kategorinin birincileri de 14-16 Mart 2017’de Güney Kore’nin başkenti Seul’de gerçekleştirilecek Microsoft E2 Global Educator Exchange etkinliğine katılmaya hak kazanacak.

 

Ödül Töreni 10 Mart’ta Ankara’da

6 Şubat 2017’de sonuçların duyurulacağı Harikalar Yaratan Öğretmenler yarışmasının ödül töreni, 10 Mart 2017’de Ankara Başkent Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilecek.

 

Yarışmaya başvuru için internet adresindeki formu doldurmak yeterli.

 

HÜRRİYET  02.12.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here