Başarsoft, bu yıl 11’incisi düzenlenen MapInfo Kullanıcı Konferansı’na öncülük etti. Konferansta sunum yapan uzmanlar önemli değerlendirmelerde bulundu. Başarsoft CEO’suAlim Küçükpehlivanise “2017 içerisinde Başarsoft’un Silikon Vadisi’ni de içeren Amerika’da bir ofisi olacak” dedi.
Konferansın açılışını yapan Harita Genel Komutanı Dr. Müh. Albay Osman Alp “Coğrafi Bilgi Sistemi’nin en önemli unsuru, ‘Coğrafi Bilgi’dir. Teknolojik gelişmeler, bilişim teknolojisinin günlük yaşamı doğrudan etkileyen uygulamaları, internet ve özellikle sosyal medya, tüm disiplinleri olduğu gibi, haritacılığı da dar dünyasından çıkarmış, coğrafi veriyi kısıtlayan tüm sınırları ortadan kaldırmış, coğrafi veriyi bugünkü geniş dünyasına taşımış ve bilgi toplumunun ana unsuru haline getirmiştir.
Dolayısıyla bireylerin dahi veri toplama aracı haline dönüştüğü, açık kaynak haritacılığın yaygınlaştığı günümüz dünyasında, kamu kurumları dahil olmak üzere özel sektör, uygulamacılar, araştırmacılar, sunucular, toplumun giderek artan coğrafi veri ihtiyaçları karşısında, yeni yatırımlar yapma, toplumun lehine yeni tedbirler alma durumu ile karşı karşıya kalmışlardır.
SONUÇLARI YAKINDA ELDE EDİLİR
Bilgi toplumu baz alındığında CBS’nin en kutsal yanının veri sunumu ve paylaşımı olduğunu söyleyebiliriz. Özel sektöre ilave olarak, ülke ölçeğinde coğrafi veri üreten kurumların da veri paylaşımını ve sunumunu radikal anlamda değiştiren/kolaylaştıran arayışlar içinde olduğunu, çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdığını biliyoruz. Bu vesileyle ülkemize ait temel coğrafi verinin ana toplayıcısı ve üreticisi olan HaritaGenel Komutanlığının da coğrafi veriyi topluma daha kolay ulaştırmak ve sunmak üzere yasal, teknik ve idari çalışmalar başlattığını, bu çalışmaların sonuçlarını yakın zamanda alacağımızı ifade etmek istiyorum.”
Bu tür organizasyonların kamu kurumları ile özel sektörün birbirini yakından tanıma fırsatı sağladığını vurgulayan Harita Genel Komutanı Alp, şunları söyledi:
“Özel sektörle veri paylaşımına yönelik bir örnek vermek gerekirse halihazırda iç güvenlik bölgesi için geliştirdiğimiz coğrafi ürünlerde ve özellikle coğrafi analiz sistemi (CAS) adını verdiğimiz sayısal uygulamada, Başarsoft’tan temin ettiğimiz coğrafi detaylar (cadde, sokak isimleri) bizim için çok yararlı olmuş, bu yöndeki ihtiyacın karşılanmasına önemli katkıda bulunmuştur. Harita Genel Komutanlığı, müşterek çalışma ve işbirliği konularında, kurum ve kuruluşlar arası koordinasyon yapılmasında ve yararlı görülecek çalışmalarda, yeni imkanların sağlanması amacıyla her zaman yardımcı olmaya hazırdır.”
BAŞARSOFT SİLİKON VADİSİ’NE AÇILIYOR
Başarsoft CEO’su Alim Küçükpehlivan, şirketin 20 yıl önce kurulduğunu, bugün 100’den fazlası yazılımcı olmak üzere 400 çalışanı olan bir şirkete dönüştüğünü belirtti. Ankara’dan başlayan yolcuklarının yurtdışına açıldığını ifade Küçükpehlivan, şunları söyledi:
“Sizinle burada ilk kez paylaşıyorum. 2017 içerisinde Başarsoft’un Silikon Vadisi’ni de içeren Amerika’da bir ofisi olacak. Zaman içinde bu ekibin Türkiye’de çok farklı müşteriler için çok farklı ihtiyaçları geliştirebildiğini ve geliştirdiğimiz teknolojinin uluslararası temelli olduğunu, bunu İngiltere ve Amerika gibi pazarlarda da kullanılabilecek bir seviyeye geldiğini görmüş olduk. Geçen yıl içinde Güney Afrika Cumhuriyeti’nde iş ortaklığı sözleşmesiyle bu yolculuğumuza başladık. Önümüzdeki yıl içinde de Amerika’da bir Başarsoft ofisi olacak ve Amerika’daki elektrik, su ve telekom gibi şebeke çözümleri arayan müşterilere Başarsoft çözümlerini sunacağız.”
HÜRRİYET 02.12.2016