Hyperloop One resmen tanıtıldı

0

ABD’li ünlü girişimci Elon Musk, yeni projesi Hyperloop One’ı tanıttı. Nevada Çölü’nde 4.8 kilometrelik testi başarı ile bitiren Hyperloop One, ilk olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde kullanılacak. Sistemin, normal şartlarda ortalama 2 saat süren Dubai – Abu Dabi yolculuğunu 12 dakikaya indirmesi bekleniyor.

 

Günümüzün Iron Man’i olarak bilinen Elon Musk yepyeni bir proje ile karşımıza çıktı. Enerji ve ulaşım konusunda yeni bir devir açan girişimci, ulaşım sektörüne çılgın bir proje daha kazandırıyor.

Elon Musk, Las Vegas’ta Hyperloop One adındaki yeni teknolojisinin tanıtımını gerçekleştirdi. Bu teknoloji saatlerce süren mesafeleri dakikalara indiriyor. Ortalama bir jetin iki katı hıza ulaşabilen Hyplerloop’un yolcu taşımacılığının yanı sıra kargo faaliyetlerinde de kullanılması bekleniyor.

Hava şartlarından etkilenmeyen Hyperloop, kaza riskini de ortadan kaldırıyor. Ayrıca yüksek hızlara ulaşmasına rağmen, enerjiden tasarruf edebiliyor. 24 saat boyunca çalışabilme kapasitesi ile üretilecek Hyperloop One, çalışmak için enerji depolayabiliyor. Tabii ki bunun arkasında Elon Musk’ın yenilenebilir enerjide var olan başarısı yatıyor.

 

Nevada Çölü’nde 4.8 kilometrelik testi başarı ile bitiren Hyperloop One, ilk olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde kullanılacak. Saatte ortalama 805 km’ye kadar maksimum hıza erişebilen Hyperloop sistemiyle birlikte normal şartlarda ortalama 2 saat süren Dubai-Abu Dabi arası 12 dakikaya, uçakla ortalama 65 dakika süren Dubai-Riyad arasının 48 dakikaya, seyahat süresi ortalama 1 saat süren Dubai-Doha arasının ise 23 dakikaya indirilmesi planlanıyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nin ardından hangi ülkelerde yer alacağı ise merak ediliyor.

 

image003 image002 image004


YENİŞAFAK 09.11.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here