Tesla Solar Roof: Kiremit Solar Paneller

0

Tesla CEO’su Elen Musk, Los Angeles’taki Universal Stüdyoları’nda yaptığı sunumda her evin çatısında solar hücreler “görmek” istediğini söylüyor. Tabi ki kendi tarzı ve yeni ürünü olan “Solar Roof” ile bu isteğini yineliyor. Her çatıya uygulanabilen ucuz, dayanıklı çatı kiremiti Solar Roof’un ayrıntıları haberimizde.

 

Tesla CEO’su Elon Musk’un final sunumu ile tanıtılan “Solar Çatı” sistemi “Etrafınızdaki binaların hepsi solar evler” sözü ile bir anlık şaşkınlığa yol açtı. Musk’ın Tesla Solar Roof tanıtımında toskana, arduvaz, dokulu ve pürüzsüz olmak üzere dört farklı çeşit solar cam mahya kiremiti gösterildi. Diğer çatı üzerine solar panel uygulamalarıyla karşılaştırıldığında; Tesla “Solar Çatı” estetik olması bir yana, daha iyi yalıtım sağlıyor, daha dayanıklı ve ürettiği elektriğin katkısı ile birlikte normal çatı kaplamalarından daha ucuz bir uygulama olarak görünmekte.

Tüm çatı kaplaması ilk bakışta sıradan görünse de camdan yapılmış ve ışığın geçebileceği ince saydam solar hücrelere sahip. Yapılan plana göre tüm solar hücreler Panasonic tarafından üretilecek ve Tesla şirketi her şeyi bir araya getirecek. Tesla ürettikleri kırılmaz cam çatı kiremitlerini “çelik kadar sağlam” olarak nitelendiriyor. Ek olarak Elon Musk “cam kiremitlerin kuvarsdan yapıldığını, ısı ve soğuğa karşı yaşam boyu dayanıklı” olduğunu iddia ediyor.

image002

Sunum sonrası soru-cevap bölümünde, çatı kaplamasında kullanılan saydam solar hücrelerin, piyasada bulunan “yüksek verimli” rakipleriyle karşılaştırabilineceğini; sadece %2 daha az verimle çalıştıklarını söyledi ve Tesla mühendislerinin bu konu üzerine çalıştıklarını belirtti. Etkinliğin bir diğer sürprizi ise önceki sürümüne göre iki kattan daha fazla kapasiteye sahip olan Powerwall 2 ürünün tanıtılması oldu.

ELEKTRİKPORT  03.11.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here