ABD’ye yüz tanıma programı satacak

0

Ekin Technology, ABD polisine hareket halindeyken, plaka tanıma, yüz tanıma, hız ve park ihlal tespiti yapabilen yüz tanıma programı satacak.

Güvenli şehir teknolojileri alanında projeler üreten Ekin Technology’nin ürettiği, Ekin Patrol yazılımına ABD polisinden büyük ilgi gördü. Hareket halindeyken, plaka tanıma, yüz tanıma, hız ve park ihlal tespiti yapabilen yazılım, dünyanın en büyük polis fuarı olan IACP – International Association of Chiefs of Police’de görücüye çıktı. Ekin Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, gördükleri yoğun ilgi üzerine New York’ta ofis yatırımı yapma kararı aldıklarını belirtirken, yeniledikleri iki güvenlik yazılımına sadece ABD polis teşkilatı değil, Avrupa’nın da ilgi gösterdiğini anlattı. ABD’nin San Diego şehrinde gerçekleştirilen fuarda Amerikan polis teşkilatı temsilcileriyle bir araya gelen Ekin Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, geçen yıl aynı fuarda tanıttıkları ürünün büyük ilgi gördüğünü, ve polis teşkilatı yetkililerinin geçen yıl talep ettiği değişiklikleri bu yıl hazırlayarak fuara götürdüklerini bildirdi.

Dünyanın ilk ve tek akıllı devriye ürünü olan Ekin Patrol’ün hareket halindeyken plaka ve yüz tanıma yanı sıra hız ve park ihlal tespiti yaptığını dile getiren Akif Ekin, “Şu anda Ekin Patrol’ü vidasına kadar yenilemiş durumdayız. Örneğin farklı bir aydınlatma sistemi ile öndeki aracın içi görülebiliyor ve arabada kaç kişi olduğu bilgisini veriyor. Radyasyon okuma özelliğini geliştirdik. İstenirse radyasyon okuma sensörü ekleyebiliyoruz” diye konuştu. Bu işlev sayesinde devriye aracının, anormal bir radyasyon veya farklı kimyasal bir gaz bulunup bulunmadığı konusunda uyarıldığını belirten Ekin, “Ekin Patrol, darbelere karşı da daha dayanıklı hale geldi. Amerika’da yılda 32 bin kişi trafikte, 35 bin kişi silahlı saldırıda hayatını kaybediyor. Bu haliyle Ekin Patrol, Amerika’nın ihtiyacı olan güvenlik sistemlerini tek bir araçta topluyor” ifadelerini kullandı.

Halen Almanya, Abu Dhabi, Azerbaycan’da ofisleri olduğunu belirten Ekin, gördükleri ilgi üzerine New York’ta da ofis açmaya karar verdiklerini kaydetti. Ekin olarak 2004 NATO Zirvesi ve 2006 Almanya FİFA Dünya Kupası gibi uluslararası organizasyonların güvenlik teknolojilerine de imza attıkları bilgisini veåren Akif Ekin, Türkiye’de ise 40 şehirde kent güvenlik sistemini kurmuş durumda olduğunu söyledi.

 

DÜNYA 03.11.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here