Apple elektrikli otomobil projesini rafa kaldırmış olabilir

0

Apple‘ın elektrikli ve sürücüsüz bir otomobil geliştireceğine dair haberler, geçtiğimiz yıldan bu yana oldukça yüksek sesle konuşuluyor. Ancak Bloomberg tarafından yayınlanan bir haber, söz konusu projenin rafa kaldırıldığını öne sürüyor.

Cupertino merkezli şirket içinde Titan kod adıyla yürütüldüğü söylenen proje için çalışan yüzlerce kişinin farklı birimlerde farklı görevlere kaydırıldığı söyleniyor. Apple’ın elektrikli ve sürücüsüz bir otomobil geliştirme amacıyla çıktığı yolda hedefini bir otonom sürüş sistemi oluşturmaya yönelttiği iddia ediliyor. Apple üst yönetiminin 2017’nin sona ermeden önce Titan ekibinden somut bir ilerleme görmeyi istediği de gelen haberler arasında yer alıyor.

Apple’ın sürücüsüz otomobil pazarındaki niyetlerine dair dedikodular uzun süredir konuşuluyordu. Ancak 2015’ten bu yana Apple elektrikli otomobil projesi gündemde daha fazla bir yer tutuyor. Kaynaklar, Titan projesinin Bob Mansfield başa gelene kadar yönetim eksikliğinden dolayı büyük sıkıntılar yaşadığını öne sürdü. Mansfield’ın başa gelişiyle projenin yeniden şekillendiği de söylentiler arasından yer alıyor. Deneyimli yöneticinin dümene geçmesiyle Apple’ın elektrikli otomobil üretmek yerine otonom sürüş sistemi geliştirme yoluna gittiği konuşuluyor.

Apple elektrikli otomobil projesinden sektör dinamikleri nedeniyle vazgeçmiş olabilir

Bloomberg’in haberinde Apple’ın tecrübeli yöneticilerinin otomotiv sektörünün dinamiklerine uyum sağlamakta zorluklar yaşadığına da dikkat çekiliyor. Cupertino merkezli şirketin akıllı telefon ve bilgisayarları için oldukça fazla miktarda bileşen satın almayı tercih ettiği biliniyor. Ancak gelen haberler, bu yaklaşımın otomotiv sektöründe pek de işe yaramadığı yönünde. Üçüncü taraflar için geliştirilecek otonom sürüş teknolojisinin nasıl şekilleneceği de şimdiden merak ediliyor.

 

TEKNOBLOG  17.10.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here