Yazılım test sektörü profesyonelleri TestTalks’ta buluştu

0

Keytorc, yazılım test sektörü profesyonellerini buluşturan etkinlik dizisi TestTalks’un 11’incisini Kariyer.net ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Önceki etkinliklerde olduğu gibi yine geniş bir katılıma sahne olan TestTalks 11’de, farklı şirketlerden uzman isimler güncel deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar. Sektördeki genel trend ve beklentilerin konuşulduğu TestTalks 11’de, ağırlıklı olarak çevik projelerdeki test uygulamaları değerlendirilirken, test süreçlerinin kurgulanması ve iyileştirilmesi konuları da ele alındı.

Etkinliğin açılış konuşmacılarından Kariyer.net CTO’su Mert Hekimci, yazılım testinin önemine dikkat çekti. Kariyer.net’in de bu önemin farkında olduğunu ve yazılım testine kaynak ayırmaya özen gösterdiğini vurgulayan Hekimci, “Yazılımda kaliteye değer veren bir kurum olarak TestTalks’a ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz” dedi.

Mert Hekimci’nin ardından söz alan Keytorc Yönetici Ortağı Barış Sarıalioğlu ise İngiltere merkezli yayın Test Magazine’in Keytorc’u önde gelen 20 test hizmeti şirketinden biri olarak gösterdiğini hatırlattı. Bu başarının Türkiye’nin yazılım testi alanındaki gücünü bir kez daha vurguladığını belirten Sarıalioğlu konuşmasında ayrıca, en büyük trendlerden biri olan çevikliğe değindi ve çevik ortamlarda gerçekleşen yazılım testlerinin nasıl olması gerektiğini aktardı.

TestTalks’un konuşmacıları arasında yer alan Turkcell Global Bilgi IVR Kalite Güvence ve Sürekli İyileştirme Birim Yöneticisi Emine Çelik, kurum bünyesinde gerçekleştirdikleri süreç, organizasyon ve teknoloji odaklı test süreci iyileştirme işlemlerinden ve getirilerinden söz etti. Konuşmasında, çevik ortamlardaki sürüm yönetimi ile test yönetimi kavramlarını karşılaştıran AvivaSA Sürüm ve Test Birim Yöneticisi Serkan Akoğlanoğlu ise çevik sürüm yönetimi ile test süreçlerinde elde edilebilecek faydaları anlattı.

Diğer bir konuşmacı Sony Kalite Güvence Uzmanı Duygu Onaral çevik ortamlarda test uzmanlarının rollerine değinirken, bu tip çalışma ortamlarında sahip olunması gereken kişisel yeteneklere dikkat çekti. Kariyer.net Yazılım Testi Yöneticisi Onur Başkırt, uyguladıkları test yönetim süreçlerine ve kullandıkları yöntem ve araçlara değinirken, Keytorc’tan Danışman Berk Dülger, Taktiksel Adaptasyon Teorisi’ne ilişkin düşüncelerini paylaştı.

 

BİLGİ ÇAĞI  17.10.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here