En iyi performans gösteren 2. Ar-Ge merkezi

0

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan “Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi” sonuçlarına göre dünyaya “Güvenli ve Akıllı Şehirler” alanında çözümler ihraç eden Türk teknoloji şirketi Proline, içinde bulunduğu bilgisayar ve iletişim hizmetleri sektöründe en iyi performans gösteren 2. Ar-Ge merkezi oldu. Aynı dönemde Ar-Ge personel istihdamında ise sektör genelinde 1. sıraya yükseldi.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı – Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafındanAr-Ge merkezlerinin performanslarının izlenmesi ve karar vericiler açısından politika, strateji ve yol haritası oluşturmada kaynak sağlaması amacıyla hazırlanan “Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi” 2015 yılı sonuçları açıklandı.

 

Kendi geliştirdiği teknolojiler ile akıllı şehirler kuran ve bu teknolojileri yurt dışına ihraç eden Türk teknoloji şirketi Proline Ar-Ge Merkezi, endeks sonuçlarına göre, 2015 yılında hem ortalama puan açısından hem de sıralama açısından önemli bir sıçrama yaparak 48,56 puan ile 127 Ar-Ge Merkezi arasında 10. sıraya yükseldi. Bilgisayar ve iletişim hizmetleri sektöründe yer alan Proline Ar-Ge Merkezi kendi sektöründe de önemli bir başarıya imza atarak 2. sırada yer aldı.

 

Ar-Ge personeli istihdamı ve Ar-Ge harcama yoğunluğu alt bileşenlerinden oluşan girdi temel bileşeni açısından ise Proline Ar-Ge Merkezi, hem sektör ortalamasının hem de genel ortalamanın üzerinde bir endeks performansı göstererek Türkiyegenelinde 3., sektör genelinde 1. sıraya yerleşti. Ar-Ge’ye yapılan yatırımları göstermesi bakımından oldukça önemli bir alt bileşen olan Ar-Ge personel istihdamında ise ülke genelinde 5., sektör genelinde 1. sırada yer aldı.

 

Proje kapasitesi ile iş birliği ve etkileşim alt bileşenlerinden oluşan süreç temel bileşeni açısından da Proline Ar-Ge merkezi, Türkiye genelinde 4., sektör genelinde 2. olurken, ticarileşme ve fikri mülkiyet yetkinliği alt bileşenlerinden oluşan çıktı temel bileşeni açısından ise sektöründe 4. oldu.

“Ar-Ge yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz”

Göstermiş oldukları bu çarpıcı başarı ile ilgili değerlendirmede bulunan Proline İcra Kurulu Başkanı Mehmet Doğanyiğit “Tüm bu sonuçlar, Ar-Ge merkezimizin gösterdiği performansın sürekli olarak arttığını ortaya koymaktadır. Bu durumu, Ar-Ge çalışmalarımızın derinleşmesi ve bu çalışmalarımızın ülke ekonomisine katkıları açısından oldukça değerli buluyoruz.İstanbul’daki Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz ‘Güvenli ve Akıllı Şehirler’ ürün ve çözümlerimizi Türkiye’ye, Katar ofisi üzerinden Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya, Pakistan ofisi üzerinden de Asya pazarına sunuyoruz. Proline olarak bu alanda üzerimize düşen sorumluluğu almaktayız. Üniversitelerimiz ve üniversitelerimizdeki teknoloji transfer ofisleri ile önemli iş birliktelikleri geliştirmekteyiz. Bu iş birliklerimiz doğrultusunda, genç girişimcilere destek olabilmek ve inovatif girişimcilerle buluşabilmek adına düzenlenen etkinlikleri ve yarışmaları da desteklemekteyiz. Türkiye’nin bölgesinde etkin, dünyada söz sahibi bir ülke olabilmesi ve çağın gerekliliklerinin ötesine geçebilmesi için Ar-Ge ve inovasyona yönelik yatırımlarımıza ve projelerimize hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi.

 

 

HÜRRİYET  14.10.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here