9 saatte yazılım öğretecek

0

EMS Yazılım, Octopod Yazılım Geliştirme Platformu ile yazılımı herkes için ulaşılabilir hale getiriyor.

5 milyon lira yatırımla hayata geçirilen Octopod ile KOBİ’lerden holdinglere kadar büyük küçük bütün şirketler sadece 9 saatlik bir eğitimin ardından ihtiyaçlarına özel yazılım yapabilecek. Türkiye’de firmaların daha çok hantal paket yazılımlar kullandığını, özelleştirilmiş yazılımların ise yüksek bütçeli olduğuna dikkat çeken EMS Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Balo, “Türk ekonomisinin bel kemiğini küçük ve orta ölçekli işletmeler oluşturuyor. Temelde maliyetlerin yüksek olması sebebiyle bu firmalar özelleştirilmiş yazılımlara erişemiyor, teklif dahi almıyorlar.

Paket yazılımlar kullanan firmaların verimliliği ise yüzde 65’lerde kalıyor” dedi. Octopod ile erişilebilir fiyatlarla hızlı yazılım imkanı sunduklarını dile getiren Balo, “Herkes bir gün yazılımcı olacak demiştik işte o gün bugün. 9 saatlik bir eğitimin ardından herkes Octopod’u kullanarak yazılım yapabiliyor. Yazılım geliştirme hızını 20 kata kadar çıkarıyoruz. Güncelleme sorunu yok. Web tabanlı olduğu için yazılıma internetin olduğu her yerden ulaşabilirsiniz” diye konuştu.

Yazılımın önümüzdeki dönemlerde bireysel kullanıma da açılacağını dile getiren Balo, “5 yılda 20 ülkeye ulaşmak ve 10 milyon lira ihracat hedefliyoruz. İlk görüştüğümüz ülke ise İngiltere” dedi.

 

TÜRKİYE  05.10.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here