Apple McLaren’ı satın alacak mı?

0

Financial Times, teknoloji devi Apple‘ın, McLaren‘ı satın alacağını yazdı. Gazetenin iddiasına göre Apple, McLaren Formula 1 takımı, McLaren Automotive ve McLaren Applied Technology firmalarını bünyesinde bulunduran McLaren Technology Group ile iletişime geçmiş.

 

Kaynak olarak pazarlık görüşmeleri konusunda bilgilendirilmiş üç kişiyi gösteren Financial Times, görüşmelerin başladığını ve yapılabilecek anlaşma dâhilinde teknoloji devinin McLaren‘ı tamamen devralacağını veya İngiliz firma ile stratejik yatırım ortaklığı gerçekleştireceğini iddia ediyor.

 

Apple‘ın McLaren’a olan ilgisi, büyük ihtimalle, firmanın akıllı telefon pazarında yaptığı değişimin benzerini otomotiv endüstrisinde de yapmayı planlaması ile yakından alakalı.

 

Birkaç yıldır otonom araç üzerinde çalışan Apple‘ın sektöre tek başına girmek yerine, hâlihazırda otomobil üretimi yapan bir firma ile ortaklık kurarak dâhil olmayı planladığı düşünülüyor.

 

Financial Times, McLaren Automotive’in geçtiğimiz sene 450 milyon sterlin gelir elde ettiğini hesapa katarak, McLaren Technology Group’un tamamı için 1 ile 1.5 milyar sterlin arasında bir rakama satılabileceğini belirtti.

 

Apple hikâyesinin McLaren kanadından henüz herhangi bir yetkiliye ulaşılamadığı için markadan konuya dair bir cevap alınabilmiş değil.

Çıkan iddiaların ardından McLaren, Apple’ın takım içerisinde hisse alacağı haberlerini hemen yalanladı.

Takımın sözcüsü, böyle bir yatırım planı görüşmelerinin olmadığını söyledi:

“McLaren’ın Apple ile herhangi bir potansiyel yatırım görüşmesi olmadığını doğrulayabiliriz.”

“Sizin de tahmin edeceğiniz üzere, marka olarak birçok şirketle düzenli bir şekilde gizli görüşmeler yapıyoruz ancak bunların hepsi gizli tutuluyor.”

 

 

HÜRRİYET  22.09.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here