ASELSAN’ın demiryolu teknolojileri Berlin’de sergilendi

0

Şirketin geliştirdiği milli demiryolu teknolojileri InnoTrans Berlin 2016 Fuarı’nda görücüye çıktı

ASELSAN’ın, milli olarak geliştirilmesi stratejik öneme sahip Raylı Ulaşım Teknolojileri alanında kullanılacak cihaz ve sistemleri, InnoTrans Berlin 2016 Fuarı’nda yoğun ilgi gördü.

 

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen fuara katılan ASELSAN, çekiş sistemleri, tren kontrol ve yönetim sistemleri ve tesis güvenlik sistemlerini sergiledi.

 

ASELSAN’ın metro, tramvay, yüksek hızlı tren, bölgesel tren ve lokomotif gibi raylı ulaşım araçları kritik elektrik-elektronik bileşenleri, enerji depolama sistemleri ile demiryolu sinyalizasyon ve kontrol sistemleri, alanında ileri ve özgün teknolojiye sahip ürünlerin uluslararası pazarda ilk defa görücüye çıktığı InnoTrans Fuarı’nda yoğun ilgi gördü.

 

Askeri alanda kazandığı teknolojileri Türkiye’nin ihtiyacı olan diğer sektörler için de kullanan ASELSAN, Ankara metrosu için modernizasyon çalışmaları yapıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürütülen proje kapsamında, üçlü metro seti üzerine ASELSAN tarafından geliştirilen sistemler entegre ediliyor. Araç gövdesi ve tekerlekleri dışında tamamen ASELSAN tarafından araçların kullanım ömrünün 20 yıl daha uzatılması planlanıyor.

 

Ayrıca ilk yerli tramvay aracı İpekböceği’nin çekiş sistemleri de ASELSAN tarafından yerlileştiriliyor. Bu sayede araçlardaki yerli katkı oranı yüzde 85’in üzerine çıkartılarak, milli ve yerli metro, bölgesel tren, yüksek hızlı tren ve lokomotifler için de kullanılacak kritik sistemlerde yurt dışına bağımlılığın sona ermesi hedefleniyor.

 

ASELSAN, raylı ulaşım teknolojileri alanında kritik bileşenlerden olan ve yerlileştirme ihtiyacı duyulan çekiş kontrol sistemi, tren kontrol ve yönetim sistemleri, sinyalizasyon sistemleri alanında faaliyetlerine devam ediyor. 

 

AA 22.09.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here