5. Iztech RoboLeague Yarışması Başvuruları Başladı

0

Türkiye’nin dört bir yanından gelen her yaştan robot meraklılarının katıldığı 5. Iztech RoboLeauge için başvurular başladı!

 

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından 2012 yılından bu yana her yıl aktif bir şekilde düzenlenen, Türkiye’nin en kapsamlı robot yarışmalarından biri olan IRL (IZTECH RoboLeague) 22-23 Ekim tarihlerinde iki gün boyunca İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde robot severlerin yeteneklerini ve becerilerini yarıştıracak.

IZTECH RoboLeague Yarışması bu yıl Fizikist, ProjeHocam, Webtekno, Robimek, DVLX ve Teknopark İzmir olmak üzere çok sayıda kurumun sponsorluğu ve desteği ile gerçekleştirilecek.

IRL, ilk olarak İYTE IEEE Öğrenci Kolu’nun İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün kuruluşunun 20. yılında gerçekleştirdiği bir etkinliktir. İlki 2012 yılında gerçekleştirilen IZTECH RoboLeague, ilk organizasyon olmasına rağmen, 600’den fazla yarışmacı ve 1000’den fazla katılımcısıyla renkli görüntülere tanıklık etmiştir. Her yıl bini aşkın yarışmacının katılım gösterdiği RoboLeague’in içeriğini çeşitli robot yarışmaları, eğitim ve seminerler oluşturmaktadır. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra teknoloji meraklısı birçok robot severin de katıldığı yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verilmektedir. 

Yarışmanın ilk kategorisinde çizgi izleyen, mini sumo, çoklu mini sumo, arazi, çizgi labirent ve serbest olmak üzere altı alt kategori yer almaktadır. İkinci ana kategoride ise yarışmacı ekiplerin belirlenen tema çerçevesinde 24 saat içinde robot tasarlayarak dayanıklılık, tecrübe ve yaratıcılıklarını sınadığı proje odaklı Tasarla-Yap-Yarıştır kategorisi bulunmaktadır. Elektronik, mekanik ve yazılım bilgisi gelişmiş yarışmacıların verilen bir projeyi limitli zamanda kısıtlı materyallerle en iyi şekilde tamamlaması esas alınır. Bu kategorideki amaç ise çözüm odaklı bireylerin becerilerini ve özellikle yaratıcılıklarını ortaya koymalarını sağlamaktır. Bu kategori yalnızca IZTECH RoboLeague’e aittir ve Türkiye’de de dünyada da eşi yoktur.

IZTECH RoboLeague, 22-23 Ekim 2016 tarihlerine İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü kampüsü içinde bulunan Makine Mühendisliği binası ve Kütüphane Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Başvurular internet sitemiz aracılığıyla yapılmaktadır.

IRL hakkında daha fazla bilgi edinmek ve başvurmak için:
IRL Resmi sayfası: http://irl.iyte.edu.tr/
IRL Facebook sayfası: Iztech RoboLeague
IRL Twitter sayfası: @IRLOfficial

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here