Yağmurdan elektrik üreten güneş panelleri !

0

Yağmurdan elektrik üreten güneş panelleri gerçekten çok güzel bir fikir. Yağmurdan elektrik üreten güneş panelleri düşüncesini çinli 2 akademisyen hayata geçirdi.

Çin de iki üniversitenin (Ocean University of China in Qingdao and Yunnan Normal University in Kunming) akademisyenlerinin birleşerek oluşturduğu ekip hem ışığı hem suyu enerjiye çevirebilen güneş panelleri icat ettiler.

Bu da demek oluyor ki yağmurdan elektrik üreten güneş panelleri hem güneşli hem de yağmurlu havalarda sürekli çalışabilecek.

Geliştirilen bu güneş panelleri önce özel bir boya kaplaması ile hassaslaştırılıp ve ardından sadece bir atom kalınlığındaki elektronla zenginleştirilmiş hidrakarbon grafitle tamamen kaplanıyor.

Bu her hava koşuluna uygun panellerin güneş altındaki verimi %6.53 iken yağmurlu günler de aynı seviye de enerji çevrim verimliliği ile optimal kazanç sağlamaktadır.

Hidrakarbon Grafit bir çok avantajının yanı sıra iletkenliğiyle bilinmektedir. Kullanılan yalnızca bir atom kalınlığındaki bu kaplamanın çok sayıda elektronun açığa çıkmasını ve elektronların istenildiği gibi hareket ettirilmesini sağladığını belirtmek gerekir.

Yağmurdan elektrik üreten güneş panelleri çalışma prensibi

Pratikte durumu açıklayacak olursak. Su kaplamanın üstünde neredeyse, Grafit’in pozitif iyonları suyun negatif elektronlarına orada bağlanır. Araştırmacılar bu sürecin Lewis’in Asit Bazlı reaksiyon kuralı olduğunu belirtiyor.

image002

Bu2

%6.53 güneşi/suyu elektriğe çevirme oranlarıyla, her hava koşuluna uygun paneller uzmanlar tarafından geliştirilmesi gereken bir teknoloji notunu alıyor.

Yağmurdan elektrik üreten güneş panelleri, şu anda kullanılan güneş panellerine göre verimi düşük olsa da potansiyeli önemli bir teknoloji konumunda.

Ayrıca yağmurdan elektrik üreten güneş panelleri ,İngiltere gibi çok fazla yağmurun yağdığı bölgelerde ekstra enerji üretimi avantajı sağlıyor. Çalışmalara göre kullanımı sayesinde %10 ile %25 arasında üretimde artış görülmektedir.

Şunu da belirtmek gerekir ki yağmurdan elektrik üreten güneş panelleri konusu üzerinde çalışma yapan akademisyenler, bu teknolojinin geliştirilmesiyle dünya üzerindeki enerji krizinin çözülebileceğine inanıyorlar.

ENERJİ BES  02.07.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here