Girişimciler ve mentorlar bir araya geliyor!

0

Hürriyet’in de sponsoru olduğu Hack’n Break, gelecek vadeden girişimcileri 20-27 Ağustos tarihleri arasında İzmir‘de bir araya getiriyor. Etkinlikte konuşmacılar arasında Hürriyet Dünyası Bilgi Teknolojileri Direktörü Umut Gökbayrak da bulunuyor.

 

20-27 Ağustos tarihleri arasında, Urla‘da, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İnovasyon Merkezinde gerçekleşecek olan etkinlikte geliştirici, tasarımcı, girişimci ve startuplardan oluşan genç, üretken ve yaratıcı bir kitle, hem kültürel aktivitelere katılacak hem de hackathonlarda kıyasıya bir mücadele vererek, fikir ve girişimlerini kurumlara ve yatırımcılara sunma imkanı bulacak. Pek çok ilki barındıracak olan etkinlikte çevre, sürdürülebilirlik ve temiz teknoloji gibi sosyal inovasyon konuları merkezde olacak.

 

HACK’N BREAK‘E “İNOVASYON” KATACAK KONUŞMACILAR

Türkiye‘de açık inovasyonun ilk kez tartışılacağı konferansta, girişimci ve startuplara ışık tutacak birçok değerli konuşmacı yer alıyor. Ufuk Batum inovasyon ve teknolojide Türkiye’nin şu anki durumunu ve gelecekten beklentileri anlatacak. Doğan Taşkent’in yöneteceği, “Türkiye’de ICT’nin Rolling Stones Grubu ile İnovasyonun Dünü Bugünü” isimli eğlenceli panel çok değerli konuşmacıların katılımı ile gerçekleşecek. Marjinal Porter Novelli ajans başkanı Asuman Bayrak, katılımcılara girişimciler için iletişim odaklı bir konferans verecek. Umut Gökbayrak, Aykut Karaalioğlu, Uygar Ozesmi, Kerem Dündar, Berna Şamiloğlu, Zeynep Zorlu da konferans’ta konuşma yapacak isimlerden bazıları.

 

Kamp süresince ayrıca Ardıç, Skysens, Turta, Navis ve Vicorp gibi teknoloji startuplarının temsilcileri ile IoT, Big Data, 3D Printer, VR, yazılım teknolojilerine odaklı teknik eğitim ve workshoplar düzenlenecek.

 

Kampta EnerjiSA ile enerji, TemSA ile akıllı araçlar, Logo ile yeni nesil iş uygulamaları odağında hackathon ve ideathon’lar düzenlenecek. Ayrıca inovasyonu teşvik eden bir eğitim ortamı ve sistemi nasıl olmalı konularının da tartışılacağı ve 3 tam gün sürecek etkinliklere Bager Akbay, Kayhan Karlı gibi çok değerli isimler ve Maker Hareketi, STEM Hareketi, BBOM, Tevitol, Khan Academy, Popular Science Türkiye temsilcileri katılacak.

 

“AÇIK İNOVASYON TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ”

Hack’n Break’in yaratıcılarından Murat Küçükgirgin etkinliğin önemini şu sözleriyle dile getirdi: “gelişmekte olan bir ülke olan Türkiye’nin, “açık inovasyon” kavramını, bir sosyo-ekonomik ve stratejik yönelim olarak acilen gündem haline getirmesi gerekiyor. Hack’n Break’i hayata geçirmemizin temel prensiplerinden biri bu. Bunun yanı sıra, ülkemizin son zamanlarda yaşadığı acı olaylar karşısında kısa vadede gücünü toparlayabilmesi için hep birlikte üretmek ve ekonomimizi geliştirmek adına bir şeyler yapmanın hepimize iyi geleceğine inanıyorum.”

 

İZMİR NASIL İNOVASYON KENTİ OLUR”

Etkinliğin küratörleri Murat Küçükgirgin ve Zehra Doruk Hack’n Break’i İzmir’de gerçekleştirmelerinin sebebini ise “İzmir; ağır sanayinin kirletmediği, metropolleşmeden uzak, yapılaşmanın ve trafiğin olmadığı bölgeleri ile, açık fikirli, çok kültürlü, çok etnikli ve bağımsız sosyal/ekonomik hareket yaratan toplulukların yaşadığı bir yer ve araştırma üniversitelerini barındıran bir şehir olarak, ürün ve fikir üretmek, odaklanmak ve geliştirmek için ideal bir bölge. Bu nedenle Hack’n Break ile İzmir’in potansiyelini göstermek istiyoruz. İzmir’in Türkiye’nin “Silikon Vadisi“ne dönüşebileceğine inanıyoruz” sözleriyle açıkladı.

 

HÜRRİYET  10.08.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here