Yaratıcılığın merkezi olacak

0

SAHİP olduğu 9 üniversitesi, her yıl mezun ettiği 15 bin üniversite öğrencisi, binlerce ihracatçısı ve limanlarıyla Türkiye ekonomisinin önemli aktörlerinden İzmir’in potansiyeli San Francisco merkezli ‘Keiretsu’nun da dikkatini çekti. Keiretsu Forum Türkiye her ay düzenlediği Forum Toplantısı’nı ilk kez İstanbul dışında İzmir’de gerçekleştirdi. İstanbullu melek yatırımcılarla İzmirli girişimcileri buluşturan Keiretsu Forum Türkiye, İzmir’i yaratıcılığın merkezi yapmayı hedefliyor. Keiretsu Forum Türkiye’nin ortakları arasında ise İzmirli işadamları Bülent Akgerman, Levent Akgerman, Uğur Yüce ve Hulusi Berik de yer alıyor.

YABANCILARI DA GETIRECEĞİZ

Toplantıyı İzmir’de gerçekleştirme nedenlerini kentin sahip olduğu ‘melek yatırımcı’ potansiyeline bağlayan Keiretsu Forum Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aydonat Atasever, “Varolan potansiyeli hem İzmir’deki girişimcilere, hem de İstanbul’daki girişimcilere sunabileceğimiz ortak bir platform yaratmaya çalışıyoruz. Melek yatırımcıların bu ekosistemden nasıl faydalanacağını tartışıyoruz. 20’ye yakın melek yatırımcı İzmir’deki girişimcileri dinledi. İzmir sahip olduğu potansiyelle yaratıcılığın ve inovasyonun ‘hub’ı olabilir. İzmir ilk yatırım yapmayı planlayan girişimciler için de çok ekonomik bir kent. Biz bundan sonra buradaki toplantılarımızı artıracağız. Yurtdışındaki melek yatırımcıları da buraya yönlendireceğiz” ifadesini kullandı.

DÖRT İZMİRLİ

Keiretsu Forum Türkiye Kurucu Ortağı Bülent Akgerman, İzmir’in San Francisco gibi iklimiyle girişimcilerin kuluçka merkezi olabileceğini söyleyerek, “Birçok beyin burada toplanıp ciddi bir ekosistem yaratabilir. Biz de İzmir’den 4 girişimci olarak Uğur Yüce, Levent Akgerman, Hulusi Berik ve ben, dünyanın en büyük melek yatırım ağı Keiretsu Forum Türkiye’ye ortak olduk. Yeni yeni filizlenen girişimci ve melek yatırımcı ekosistemine Ege Genç İşadamları Derneği ile İzmir Ticaret Odası’nın dışında kent dışından çalışma başlatan kurum olduk. İzmir’e büyük fırsatlar sunacağız” dedi.

650 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

San Francisco merkezli Keiretsu, 2000’de kuruldu. Melek yatırımcı üyeleriyle 725 girişime 650 milyon doların üzerinde yatırım yapan Keiretsu Forum, 3 kıtada toplam 46 şubesi ve 2 bin 500’ün üstünde akredite yatırımcı üyesiyle dünyanın en büyük organize melek yatırımcı ağı olarak faaliyet gösteriyor. Keiretsu Forum, 2012’de de İstanbul ofisini açarak Türkiye faaliyetlerine başladı.

 

HÜRRİYET  10.06.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here