Blesh, Türkiye’de liderliğini korumayı hedefliyor

0

Google için proje gerçekleştiren Blash, pazardaki liderliğini pekiştirmek istiyor.

 

Blesh, Türkiye’de global ve yerel çok sayıda önemli markayla gerçekleştirdiği projeler kapsamında sensör teknolojileri alanında liderliğini pekiştiriyor. Şirket, Türkiye çapında en büyük perakende mağazalarından yaygın banka şube ve ATM’lerine, havaalanlarından metro istasyonlarına kadar yaya trafiği yüksek birçok alana yerleştirdiği cihaz sayısı 2015 yılında 12 bini aşarak 51 şehre yayıldı. Şirket, kampanyalar için kullanılabilen sensörleri ile veri de topluyor. Faaliyete başladığı iki yıldan az sürede Türkiye’nin en geniş beacon ağlarından birini inşa eden Blesh, 2015 aralık ayında TRPE Capital öncülüğünde 7,5 milyon TL yeni yatırım aldı. Türkiye’nin önde gelen marka ve kuruluşlarının mikro lokasyon hedefli mobil iletişim kampanyalarının yönetimlerinde çözüm sağlayan Blesh, 2015 yılında Google’ın nesnelerin interneti için standart bir yöntem geliştirmek üzere başlatılan Physical Web projesinin ilk donanım ortağı oldu. Şirket şimdi Google için de proje geliştiriyor. 

Blesh CTO’su Uğur Gökdere, Blesh’in aldığı ikinci tur yatırımıyla Türkiye pazarındaki lider konumunu güçlendirmeye odaklanacağını belirtiyor. Bunun için ekibini büyütüp, daha fazla marka ve mobil uygulamayla işbirliği yapmayı planlayan Blesh, 2016 sonuna kadar Türkiye genelinde 30 bin beacon’ı geçmeyi hedefl iyor. Blesh’in yurt dışı hedeflerinde önceliği Google ile iş ortaklığını ileri götürmek ve Blesh’in Silikon Vadisi’ndeki organizasyonunu güçlendirmek. 

Blesh, Türkiye’nin ilk çapraz Beacon analizini yaptı. Bu doğrultuda Beacon’lardan gelen sinyallerin oluştuduğu verilerin analiz edilmesiyle derlenen infografik, hangi lokasyonlar arasında ziyaretçi benzerliği olduğunu ve bu benzerliğin oranını net biçimde gösteriyor. Bu çapraz analizler; havaalanları, perakende mağazaları, bankalar ve alışveriş merkezleri gibi lokasyonlardaki ziyaretçileri hedefleyen mobil kampanya, sadakat ve iletişim kurgularına destek olmak noktasında büyük önem taşıyor. Blesh’in ortaya koyduğu analizin sonuçlarına göre; Havaalanlarında bulunan ziyaretçiler yüzde 58’lik oranla en çok cafe ve restoranları, ikinci sırada yüzde 35,31 ile AVM’leri ziyaret ediyor. Havaalanı ziyaretçilerinin yüzde 19,23’lük kesimi ise metroyu kullanıyor. Perakende ziyaretçilerinin yüzde 56’sı AVM’lere giderken, yüzde 25,37’si cafelerde, yüzde 23,43’ü ise bankalarda görülüyor. Banka ziyaretçilerinin yüzde 32’si AVM’leri de ziyaret ediyor. Bu ziyaretçilerin yüzde 20,19’u metroyu kullanırken yüzde 17,78’si cafelere gidiyor. AVM ziyaretçilerinin yüzde 30’u sinemaları ziyaret ederken, yüzde 23,85’i cafelere gidiyor. AVM ziyaretçilerinin yüzde 22,15’i ise metroyu kullanıyor. yüzde 21,33’lük önemli bir kesim de bankalarda görülüyor.

 

 

DÜNYA 30.06.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here