Başarılı öğrenciye Google’dan burs

0

Üniversite öğrencisi Evis Hoxha Google, Anita Borg bursunu almaya hak kazandı. Burskapsamında para ödülünün sahibi olan Evis Hoxha, aynı zamanda Google Zurih ofisinde staj programına katılacak.

 

Google’ın 2004’ten beri bilgisayar bilimcisi Anita Borg anısına bilgisayar bilimi ile uğraşan lisans, lisansüstü ve doktora yapan kız öğrencilere verdiği bursu bu yılTürkiye’den kazanan tek öğrenci olan Hoxha, dünya çapında önemli üniversitelerinbursa layık görülen 20 öğrencisiyle birlikte Google Zurich ofisinde düzenlenecek buluşmaya da davet edildi.

 

Her yıl Google tarafından Avrupa, Orta Doğu ve Afrika üniversitelerinden seçilen 20 kız öğrenciye bilgisayar teknolojileri alanında yapılan çalışmaları desteklemek ve genç kadınları cesaretlendirmek amacıyla verilen Anita Borg bursunu bu yıl Türkiye’den Uluslararası Antalya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi Evis Hoxha kazandı. Oxford, Ecole Polytechnique, Royal Institute of Technology gibi dünyaca saygın üniversitelerin öğrencileri ile birlikte 7 bin euro para ödülünün sahibi olan Hoxha, aynı zamanda 2007’den beri Türkiye’den bu başarıyı gösteren 4’üncü öğrenci oldu.

 

Yaz stajını Google’da yapacak

Arnavutluk vatandaşı olan, Arnavutluk Fizik Olimpiyatları birinciliği, 2014 Balkan Bilgisayar Olimpiyatları bronz madalya ödülü bulunan Hoxha, Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde tam burslu ve bölüm birincisi olarak eğitimine devam ediyor. Bursu kazanmak için oldukça zorlu bir başvuru süreci geçirdiğini belirten Hoxha, “İlk olarak özgeçmiş, transkript, referanslar ve 4 soruya essay olarak verdiğiniz cevapları onlineolarak doldurduğunuz forma ekleyip gönderiyorsunuz. Daha sonra başvurunuz Google hakemleri tarafından değerlendiriliyor ve online bir mülakata çağırılıyorsunuz. Önceki başarılarım ile üniversitede görev aldığım sosyal ve bilimsel projelerim üzerinden geçen mülakat sonrasında ise en iyi 20 aday arasında gösterildiğim için çok mutluyum” dedi. Yaz stajını da bu yıl Google’ın Zurich ofisinde yapma hakkı kazanan Hoxha aynı zamanda Anita Borg bursunu kazanan 20 kız öğrenciyle birlikte düzenlenen özel organizasyonda bir araya gelecek.

 

Google Anita Borg Bursu Nedir?

Anita Borg (1949-2003) hayatı boyunca bilgisayar bilimlerindeki kadın temsiliyetini arttırmak ve bu alandaki kadınların birlikte daha güçlü olması için çalışmış Amerikalı bir bilgisayar bilimcisi. Google, Anita Borg anısına 2004’te bilgisayar bilimleri ve ilişkili alanlarda lisans-lisansüstü öğrencisi kadınları desteklemek için bir program başlattı. Bu program kapsamında tüm dünyada yaklaşık 1000 kadın desteklendi. Anita Borg Bursu bilgisayar bilimleri/teknolojileri alanlarında çalışan/öğrenci/akademisyen kadınların birbirlerine ulaşmaları, destek ağları kurmaları, bilgisayar bilimlerini daha genç kadınlara tanıtmaları ve çalışmaları için cesaretlendirmelerini hedefliyor.

 

HÜRRİYET  17.06.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here