İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencisi Cern’e gitmeye hak kazandı

0

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü lisans öğrencisi Gültuğ Bayramoğlu, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) Yaz Okulu’na seçildi. Bayramoğlu, dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı CERN’de yapılan deneylere yakından tanık olacak.

 

Yıllardır hayalini kurduğu Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN) üç ayını geçirecek olan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencisi Gültuğ Bayramoğlu, “Yaz Okulu Programı” kapsamında hem bilim insanları tarafından verilen derslere katılacak, hem de araştırma gruplarıyla çalışma fırsatı bulacak. Bayramoğlu, Yaz Okulu sırasında tamamlaması beklenen proje çerçevesinde CERN hızlandırıcılarında kullanılmakta olan normal iletken elektromıknatıslarla ilgili dokümanların sınıflandırılması, arşivlenmesi ve dijital ortama geçirilmesi görevini de üstlenecek.

 

CERN’ün hayallerinin ötesinde bir yer olduğu belirten Gültuğ Bayramoğlu, “O farklı atmosferde bulunma, bir projeye dahil olma, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen bilim insanlarıyla ve öğrencilerle çalışma fikri beni heyecanlandırıyor. Böyle bir programa katılmaya hak kazandığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Hayatımın en önemli dönemlerinden biri olacağına inanıyorum” dedi.

 CERN Yaz Okulu’na gitmeye hak kazanan öğrenciler, 8-13 hafta süreyle CERN’de gerçekleştirilen deneylere katılma ve araştırma gruplarıyla çalışma fırsatı buluyor. Aynı zamanda, bilim insanları tarafından verilen parçacık fiziği derslerine katılıyor.

 

HÜRRİYET  02.06.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here