ISEF’in dünya dördüncüsü Türkiye’den

0

İZMİR TAKEV Lisesi Öğrencileri Begüm Kınay ve Ece Derin Aydın hazırladıkları proje ile ABD’de düzenlenen ve dünyanın en önemli Bilim Yarışması kabul edilen ISEF’de dünya Dördüncüsü olarak Türkiye’yi temsil etti. TAKEVLİ öğrenciler dünya dördüncülüğünün yanısa iki özel ödülün de sahibi oldu.

 

Yarışmaya dünya genelinde 77 ülkeden 1750 lise öğrencisi 1000’in üzerinde proje ile katıldı. Tüm Türkiye’den 11 lisenin 30 öğrencisi 18 proje ile finalistler arasında yer aldı. Türkiye’yi temsilen fuara katılan 11 liseden biri TAKEV Fen ve Anadolu Lisesi ve 30 öğrenciden 8’i TAKEV Okulları’ndan seçildi. Dünyanın en büyük üniversite öncesibilim yarışması olan ISEF’de büyük ödül töreninden bir gün önce yapılan ’özel ödüller’ töreninde TÜBİTAK seçmelerini kazanarak ISEF’e davet alan TAKEV’li finalistler art arda iki kez sahneye çıkmayı başardı. İzmir Özel Takev Fen ve Anadolu Lisesi’nden İlke Adalıoğlu ve Cemil Görkem Tamer; “Mavi ışıma yapan oledlerin karakterizasyonu ve yedi segmentli oled uygulaması” projesi ile uluslararası şirket SPIE’in özel ödülünü kazandı. Yine Özel Takev Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ece Derin Aydın veBegüm Kınay ise; “Bilim bağımlılığı yener: Beyin hücrelerindeki reseptörlerin izlenmesinde yeni bir yaklaşım” adlı projeleriyle Qatar Foundation özel ödülüne layık görüldü.

 

Özel ödüllerin dağıtılmasından bir gün sonra yapılan büyük ödül yarışmasında da TAKEV Okulları büyük bir gurur yaşadı. Takev Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ece Derin Aydın ve Begüm Kınay ; “Bilim bağımlılığı yener: Beyin hücrelerindeki reseptörlerin izlenmesinde yeni bir yaklaşım” adlı projeleriyle dünya dördüncüsü oldu. Intel’in sponsorluğunda ABD’de düzenlenen ISEF (International Science and Engineering Fair) dünyanın en önemli üniversite öncesi bilim projesi yarışması olarak kabul ediliyor.

 

HÜRRİYET  14.05.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here