Sektör STEM mezunları arıyor

0

ABD Ulusal Üniversiteler ve İşverenler Birliği (NACE) önde gelen 201 şirketle bir anket çalışması yaptı. Şirketlere lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde hangi alanlardan mezun olanlara iş verebilecekleri soruldu. Sektörün en çok STEM (fen bilimleri, teknoloji, matematik ve mühendislik) alanları mezunlarına talebi olduğu belirlendi.

 

Üniversitelerle iş dünyası arasında ekonomik ve kültürel ilişkiler konusunda çalışmalar yürüten NACE, 201 önde gelen şirketle gerçekleştirilen anketlerle lisans düzeyinde en çok muhasebe, bilgisayar bilimleri ve finans mezunlarına ihtiyaç olduğunu tespit etti.

 

Şirketlere hangi alanda, ne kadar mezuna iş imkânı sağlayacağı da soruldu. Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde STEM alanları mezunlarının sektörün en çok ihtiyaç duyduğu personeller olduğu görüldü.

 

Yüksek lisansta en çok aranılan alan bilgisayar bilimleri olurken, elektrik ve makine mühendisliği de ön plana çıktı. Doktora düzeyinde ise elektrik mühendisliği ilk sırayı aldı. Bu dalı bilgisayar bilimleri ve yazılım mühendisliği takip etti.

 

image002 

HÜRRİYET  08.05.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here