‘Yeni Fikirler Yeni İşler’in başvuru süresi uzatıldı

0

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve ODTÜ TEKNOKENT tarafından organize edilen, hızlandırma programı ‘Yeni Fikirler Yeni İşler’in (YFYİ) 2016 dönemi başvuru süresi uzatıldı. YFYİ başvuruları 16 Mayıs’a kadar kabul edilecek. Başvurular ‘www.yfyi.com’ adresinden yapılabilir.

 

Bu sene 12’ncisi düzenlenen ‘Yeni Fikirler Yeni İşler’in, 2016 için başvuru dönemi 16 Mayıs’a kadar uzatıldı. YFYİ, ister ticarileşme sorunları yaşayan bir şirket olsun, istersekendi pazarında belli bir yer edinmiş ve artık uluslararası pazarlara açılmaya çalışan bir teknoloji KOBİ’si olsun her aşamadaki girişimciye destek olmayı hedefliyor.

 

YFYİ’nin girişimcilerin ticari fikirlerini geliştiriyor

12 yıldır teknoloji alanında hizmet veren birçok şirketin ticarileşmesinde yardımcı olan YFYi, girişimcilere yalnızca teoride değil, kendilerine fayda sağlayacak eğitim ve mentorluk programlarıyla da destek olmayı amaçlıyor. YFYİ, T-IDEA ile fikirlerin şirketleşmesine, T-START ile şirketleşen iş fikirlerinin ticarileşmesine ve T-BOOST ile de şirketlerin uluslararası pazarlarda adlarını duyurmasına destek oluyor.

 

YFYİ geçen senelerde olduğu gibi bu sene de hem fikir aşamasındaki girişimlere hem de şirketleşip, henüz tam olarak büyümeyen şirketlere destek sağlıyor. T-IDEA kapsamında lisans, yüksek lisans, doktora öğrencisi veya yeni mezun öğrencilerin başvuruları alınıyor, 100 bin TL maddi destek ve ABD San Francisco’da yer alan T-JUMP Hızlandırma Merkezi’nde eğitim ve demo hakkı kazanıyor. Ayrıca TÜBİTAK’ın BİGG kriterlerine uyanlar T-BİGG programı ile 150 bin TL maddi yardımdan faydalanma imkanı sunuluyor. Bununla beraber, şirketi 4 yaşından küçük olan girişimler ise T-START kapsamında değerlendirmeye alıyor ve şirketlerin bilişim, sağlık, enerji, savunma sanayii ve elektronik alanlarındaki projelerinin ticarileşme sürecini hızlandırıyor. 

 

HÜRRİYET 03.05 2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here