24. Ulusal Bilim Olimpiyatları İçin Son Başvuru Tarihi: 10 Mayıs

0

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen “24. Ulusal Bilim Olimpiyatları ve 21. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı” başvuru tarihi 10 Mayıs 2016 tarihinde sona eriyor.

 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından liseye (son sınıflar hariç)  ve ortaokulların 8. sınıfına devam eden öğrencileri Temel Bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda gelişmelerini destekleyerek katkı sağlamak amacıyla Matematik, Bilgisayar, Fizik, Kimya ve Biyoloji dallarında Ulusal Bilim Olimpiyatları düzenleniyor. Yarışmalara başvurular lise müdürlüklerince yapılabiliyor. Liseler, son sınıf öğrencileri hariç, her daldan en çok 10 öğrenci için başvuru yapabiliyor.

Ortaokul 8. Sınıflar, bu sınava Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar dallarından katılabiliyor. Başvurular yine ortaokul müdürlüklerince yapılıyor. Ortaokulların 8. Sınıfına devam eden öğrenciler adına her okul en çok 2 öğrencisi için başvuru yapabiliyor. (Matematik dalı hariç)  

21. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı

TÜBİTAK, ortaokula devam etmekte olan öğrencileri matematik alanında çalışmalar yapmak üzere yönlendirmek, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda erken yaşlardan itibaren özel eğitim olanakları sağlayarak gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla her yıl ülke genelinde Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı düzenliyor.

 Ortaokulların 5., 6., 7. ve 8. sınıflarına devam eden öğrenciler adına her okul Olimpiyata en çok 5 öğrencisi için başvuru yapabiliyor. Başvurular ortaokul müdürlüklerince yapılabiliyor.

24. Ulusal Bilim Olimpiyatları hakkında geniş bilgi ve sınavına hazırlık konuları ve  geçmiş yıllarda çıkmış soru/cevapları için tıklayınız.

 

21. Ortaokul Matematik Olimpiyatı hakkında geniş bilgi ve sınavına hazırlık konuları ve  geçmiş yıllarda çıkmış soru/cevapları için tıklayınız.

 

http://www.tubitak.gov.tr/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here