Hayat Kimya’dan Ar-Ge’ye 100 milyon lira yatırım

0

Şirketin 100 milyon lira yatırım yaptığı yeni Ar-Ge merkezi açıldı.

 

Hızlı tüketim ürünleri sektöründe bebek bezi, temizlik kağıtları ve ev bakım ürünlerinde sunduğu 12 markasını, dünya çapında 100’e yakın ülkede tüketicilerle buluşturan Hayat Kimya, global yenilik üssü olarak konumlandırdığı AR-GE Merkezi’nin açılışını yaptı. T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleşen törende Hayat Kimya “global yenilik üssü” olarak tanımladığı merkezi tüm yönleriyle anlattı.

Hayat Kimya’nın İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı yaptığı açıklamada, “Hem ana merkezimiz Türkiye, hem de bulunduğumuz diğer coğrafyalardaki farklı tüketici ihtiyaçlarına odaklanarak, hammaddeden ambalaja yeni ürün ve verimlilik arttıran süreçler geliştiriyoruz. Ar-Ge Merkezimiz, bu anlamda Türkiye’nin hızlı tüketim ürünleri sektöründeki ilk ve en büyük yatırımı olarak Türkiye’den dünyaya yenilik ihraç eden bir ‘global yenilik üssü’ niteliğindedir” dedi.

Cezayir, İran, Mısır, Bulgaristan, Fas, Rusya ve Nijerya gibi pazarlarda diğer markalarla rekabet halinde olan Hayat Kimya, 2012 yılında ilk faaliyetlerine başlayan Ar-Ge merkezini 5. yılında toplam 5400 metrekare alanda enerji ve çevre dostu tasarıma sahip yeni binasına taşıdı. 4 yıl içinde Ar-Ge faaliyetlerine 100 milyon TL’ye yakın yatırım yapan Hayat Kimya’nın İzmit Yeniköy’deki yeni Ar-Ge Merkezinde, alanının uzmanı 70’in üzerinde araştırmacı ve çalışanıyla, hammaddeden ambalaja kadar dikey entegrasyon stratejisini geliştiren yenilikçi projeler üzerinde çalışıyor. Üniversite ve uluslararası araştırma merkezi işbirliklerinin yanı sıra, son 2 yılda 25’e yakın çalışmalarıyla patent sektöründe önemli işler yapıyor. 

‘Rusya ve Nijerya’ya da taşımayı hedefliyoruz’

Hayat Kimya Ar-Ge Merkezi, aynı zamanda T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sektörünün “En İyi Ar-Ge Merkezi” ödülünün de sahibi.

Ar-Ge faaliyetlerinin özendirilmesi ve hızlanması için çalışanlarına yönelik ödül teşvik sistemi kuran, veri tabanı üyelikleri konusunda destek sağlayan Hayat Kimya’nın aynı zamanda Hacettepe, İstanbul, Sabancı, Koç, Kocaeli, Yalova, Sakarya Üniversiteleri ile de işbirlikleri bulunuyor.

Hayat Kimya İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı “Dünyada, lider şirketlerin büyümeleri, Ar-Ge yatırımları ve inovasyon artışlarıyla doğru orantılıdır. Biz de şimdiye kadarki yatırımlarımızla yetinmeyerek önümüzdeki 3 sene içerisinde yıllık Ar-Ge harcamalarımızı 2’ye katlayarak, globalleşme vizyonumuzda önemli mesafe kat edeceğiz. Ar-Ge Merkezimizi, Türkiye’den Avrupa, Afrika ve Asya’ya yerel tüketici ihtiyaçlarına uygun ürün ve fikir ihracatı yapan bir üs olarak konumlandırıyoruz. Bugün tüm markalarımızla dünya çapında 100’e yakın ülkede milyonlarca eve ulaşıyoruz. Her 1 dakikada tüketiciler tarafından raflardan 11.200 Molfix seçiliyor, 2.000 kadın Molped’i tercih ediyor, 400 kg Bingo markalı ev bakım ürünlerimiz ve 300 kg Papia, Familia, Teno markalı kağıt ürünlerimizle ile milyonlarca eve hijyen ve temizlik yayılıyor. Yenilikçi markalarımızla Cezayir, Mısır, İran’daki pazar liderliklerimizi, yeni girdiğimiz Rusya ve Nijerya’ya da taşımayı hedefliyoruz.” dedi.

 

DÜNYA  23.04.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here