BMW ve Mercedes Apple’a kapıyı gösterdi

0

Otomobil üretimine girmek için Alman üreticileriyle masaya oturan Apple, beklediği desteği alamadı. BMW’nin ardından Mercedes’in üreticisi Daimler de Apple’la ortaklığa yanaşmadı

 

ABD’li teknoloji şirketi Apple’ın otomobil piyasasındaki arayışı devam ediyor. Şirketin uzun yıllardan beri söylentisi dolaşan yeni nesil akıllı ve elektrikli otomobil üretimi için Alman otomobil üreticileri ile görüştüğü ancak beklediği desteği alamadığı belirtildi. Alman basınına göre şirket ilk olarak geçen sene BMW ile masaya oturdu ancak görüşmeler sonuçsuz kaldı.

 

ANLAŞMA iCLOUD’A TAKILDI

Apple geçtiğimiz aylarda bir diğer Alman otomotiv devi Daimler ile masaya oturdu. Ancak Mercedes’in de üreticisi olan Daimler de Apple’ın teklifini geri çevirdi. Gelen bilgilere göre Apple hem elektrikli hem de doğrudan internete bağlı yarı otonom bir araç için bastırıyor. Ancak şirket bunu yaparken yeni tasarlanacak aracın üretimi konusunda tüm dizginleri elinde tutmak istiyor. Şirket ayrıca yüksek hızda internet bağlantısına sahip olacak aracın doğrudan Apple tarafından kontrol edilen bulut sistemi iCloud’a bağlı kalmasını da istiyor. Almanlar ise üretim konusunda kontrolü Apple’a bırakmayı hiç düşünmedikleri gibi araçlar üzerinden üretilecek kullanıcı bilgilerinin de doğrudan ABD’ye gönderilmesine şiddetle karşı çıkıyor. Ancak Alman otomobil piyasasındaki tüm başarısız girişimlerine rağmen Apple, Berlin’de kurduğu gizli bir Ar-Ge merkezi yardımıyla hafif malzeme ve elektrikli otomobiller konusunda uzman Alman mühendisleri kadrosuna katmaya devam ediyor.

 

Apple’ın “Project Titan” adıyla anılan akıllı otomobil projesinde Avusturya ve Kanada ortaklığı olan Steyr hâlâ öncelikli şirket durumunda.

 

HABERTÜRK  23.04.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here