High Tech Port için geri sayım başladı

0

İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan, iş geliştirme platformu High Tech Port by MÜSİAD Fuarı’nın lansman resepsiyonu yapıldı.

 

High Tech Port by MÜSİAD’ın üçüncüsü, Cumhurbaşkanı himaye ve katılımıyla,  9-12 Kasım 2016 tarihlerinde CNR Expo’da düzenlenecek, Türk savunma ve havacılık sanayisine uluslararası iş geliştirme fırsatı, odak ve hedef pazarlara sıcak ulaşım ve uluslararası rekabet avantajları sunacak. Fuara 20’den fazla ülkeden delegasyon katılacak.

3’üncü High Tech Port’un lansman resepsiyonunda konuşan Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, dünyanın her yerinde yüksek teknolojinin sürükleyici gücünün savunma sanayii olduğunu belirterek, “Türkiye son yılarda savunma sanayiinde atak yaptı. Bu atakla birlikte savunma sanayiinde yüksek teknolojinin sergilenmesi de gerekirdi. Bu yüzden bu yıl bu fuarın üçüncüsünü yapacağız” şeklinde konuştu.

High Tech Port’un güvenirliğinin önemine değinen Prof. Dr. Demir, “Bu fuar tekrarlandıkça daha çok ilgi çekecek. Belki birkaç High Tech Port’tan sonra dünya çapında ilgi çeken, katılan herkesin bir şeyler kazanacağı bir fuar olacak” dedi.

“Teknolojiyi paylaşmak istiyoruz”

Bu tür fuarlarda sergilenen ürünlerin kendisi kadar, alt sektörlerinin de öne çıktığını kaydeden Demir, “İşte High Tech Port denince akla çeşitli alt sektörler de geliyor. Biz savunma sanayii deyince sadece ürün pazarlamak amacında olmadığımızı özellikle vurguluyoruz. Biz çeşitli ülkelerle teknoloji paylaşımı da istiyoruz. Çeşitli dost ülkelerle olan temaslarda birbirimizi tamamlayıcı sinerji elde etmek ve daha da ilerlemek amacını güdüyoruz. Bilgi paylaştıkça çoğalır. High Tech Port’un bir mentalitesinin de bu olması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

“Biz müsteşarlık olarak sektörü temsilen burada bulunuyoruz. Bazısı iştirakimiz olan, bazısı vakıf aracılığıyla yönetiminde bulunduğumuz iştiraklerimizden bahsediyoruz” diyen Demir, konuşmasını “Bütün şirketlerimize verdikleri destek için teşekkür ediyorum. MÜSİAD’a High Tech Port’larda başarılar diliyorum. Bu yıl da önümüzdeki yıllarda da desteğimizi sunacağımızı belirtmek istiyorum” sözleriyle tamamladı.

“4’üncü sanayi devrimini bekliyoruz”

Lansman resepsiyonunda konuşan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ise tarih boyunca teknoloji ve sanayi anlamında bugünü belirleyen 3 önemli paradigmanın olduğunu belirtti. 18’inci yüzyılın sonlarında başlayan ve günümüze kadar gündelik yaşamı, sosyal hayatı ve üretim süreçlerini derinden etkileyen 3 sanayi devrimini anlatan Olpak, “Bugünlerde, yeni bir paradigmayla karşı karşıyayız. 4’üncü Sanayi Devrimi’ni, makinelerin kendi aralarında haberleşmesini ve üretim süreçlerinde etkin olacağı bir geleceği konuşuyoruz” dedi.

“High Tech Port’un ilkini, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himaye ve katılımlarıyla, 26-30 Kasım 2014 tarihinde, İstanbul’daki 15.MÜSİAD fuarımızda gerçekleştirmiştik” diyen Olpak, “Sonraki yıl, Katar’daydık. Bu önemli projenin ikincisini, yine Savunma Sanayi Müsteşarlığımızla birlikte, Katar Emiri Sayın Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani’nin himayeleri ve Katar Başbakanı Sayın Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani’nin katılımları, Katar Büyükelçisi Sayın Salem Mubarak Al-Shafi’nin destekleriyle, 6-8 Ekim 2015 tarihinde, Doha’da gerçekleştirdik. Doha’da, Türkiye’den ve Katar’dan Sivil ve Askeri katılımcılar, sadece 2 ülkenin firmalarının eşleştirildiği bir ortamda, iş geliştirme fırsatı buldular. Türkiye’den 67 firma, Katar devlet kuruluşları ve özel sektör temsilcileriyle, 650’den fazla iş görüşmesi gerçekleştirdi. Bir yandan, iki ülke arasındaki ilişkileri ve stratejik işbirliğini pekiştirirken, diğer yandan, havacılık ve savunma sanayi sektörlerindeki son gelişmeleri ve geleceği konuştular” ifadelerini kullandı.

 

DÜNYA 13.04.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here