Nuvia Dubai’de görücüye çıktı, Endeavor’ın ağına girmeyi başardı

0

Dubai’de gerçekleşen 63. Endeavor Uluslararası Seçim Paneli’nde Türkiye’yi temsil eden üç şirketten biri olan Nuvia, jüriden oy birliğiyle geçerek, 25 ülkede bulunan girişimci destekleme derneği Endeavor’ın ağına girdi.

Türkiye’de enerjinin verimli tüketimini sağlayan ürün ve servisler geliştirme amacıyla İTÜ Teknokenti’nde Cem Gül ve Emre Erkin tarafından kurulan Nuvia önemli bir başarıya daha imza attı. Daha önce, 25 ülkede bulunan girişimci destekleme derneği Endeavor’ın Yerel Seçim Paneli’nden geçen Nuvia, seçim sürecinin son aşaması olan ve Dubai’de 01-03 Mart tarihlerinde gerçekleşen Endeavor Uluslararası Seçim Paneli’nde, jürinin büyük beğenisini topladı. Türkiye’yi temsil eden üç şirketten biri olan Nuvia, ürettikleri Cosa Akıllı Kombi Kiti’yle rakiplerini geride bırakarak Endeavor’ın ağına girmeyi başardı. Bundan böyle Nuvia, Endeavor’ın mentor destek sürecinden yararlanabilecek, strateji, IK ve finansmana erişim konularında destek alarak, girişimcilik konusunda dünyanın dört bir yanındaki etkinliklerde boy gösterebilecek. 

Nuvia’nın kurucu ortaklarından Cem Gül konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Enerjinin verimli tüketimini sağlayan, akıllı, maliyet etkin ve hayatı kolaylaştıran ürün ve servisler geliştirmek ve bundan daha da önemlisi sürdürülebilir bir yaşama katkı sağlayabilmek amacıyla 2013 yılında Emre Erkin’le Nuvia’yı kurduk.  Şirketimizin piyasaya sürdüğü Cosa Akıllı Kombi Kiti’yle dünyanın en önemli girişimci destekleme platformlarından Endeavor’ın ağına girdiğimiz için çok mutluyuz. Globalleşme yolunda elde ettiğimiz bu başarıyla ülkemizde girişimci ruha sahip birçok insana örnek olduğumuza, önümüzdeki dönemde ülkemiz adına daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz” dedi.

 Cosa Akıllı Kombi Kiti hakkında

 Akıllı algoritmaları sayesinde evin ısınma ve soğuma sürelerini öğrenen Cosa, doğalgaz tüketiminizde yüzde 30’a kadar tasarruf etmeyi sağlıyor. Evde, uykuda ya da dışarıda olma durumlarına göre evin sıcaklığı ayarlanabiliyor ve uzaktan kontrol edilebiliyor. Ayrıca haftalık rutin önceden programlandığında, Cosa buna göre evin istenilen gün, saat ve sıcaklıkta olmasını sağlıyor. Tatile giderken kombinin kapatılıp peteklerdeki suyun donmayacak şekilde korunması da mümkün. İyi bir kullanımla doğalgaz tüketiminde ve faturalarda %30’lara varan yüksek bir oranda tasarruf sağlayan Cosa; sadece bir yıl içerisinde satın alma parasını amorti etmiş oluyor. Nem ölçme özelliği ile sıcaklığın yanı sıra artık evin hava kalitesi konusunda da bilgilendirme yapan Cosa, gerekli önlemleri alarak evin nem oranını kontrol altında tutmak mümkün kılınıyor.

 Endeavor Türkiye Hakkında

Endeavor, merkezi New York’ta olan ve toplam 25 ülkede ofisi bulunan bir etkin girişimci destekleme derneğidir. Endeavor Türkiye, 2006 yılından bu yana ağındaki Yönetim Kurulu Üyeleri ve Mentorları’nın önderliğinde potansiyel etkin girişimcileri tespit ederek onları desteklemektedir. Maddi ve manevi sermayeyi bir arada girişimcilere sunmayı hedefleyen Endeavor, Etkin Girişimciliği destekleyerek sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın itici gücü olma vizyonuyla çalışmalarını sürdürmektedir. Endeavor Türkiye’nin Nisan 2015’ten itibaren Yönetim Kurulu Murat Özyeğin başkanlığında, Ali Koç, Alp Saul, Bülent Akgerman, Bülent Çelebi, Cansen Başaran-Symes, Cem Topçuoğlu, Ebru Özdemir, Emre Kurttepeli, Emre Zorlu, Fady Jameel, Hayri Çulhacı, Işık Keçeci Aşur, Nevzat Aydın, Özcan Tahincioğlu, Selçuk Yorgancıoğlu, Sina Afra, Suzan Sabancı Dinçer ve Vuslat Doğan Sabancı’dan oluşmaktadır.

http://www.ariteknokent.com.tr

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here