MEB kodlama müfredatı için akademisyenleri dinledi

0

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Ahmet Onur Ak, “kodlama” eğitimiyle ilgili müfredatta planlanan revizyonun önemli olduğunu belirtti. Ak, “İçerik, teknoloji ve pedagojiyi bütünleştiren, toplumsal sorumluluklarında öğrencileri destekleyen yapıya sahip bir program hedefliyoruz” dedi.

 MEB YEĞİTEK tarafından, kodlama eğitiminin müfredata dahil edilmesi çalışmaları kapsamında, 40 üniversitenin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü (BÖTE) başkanları ile Başkent Öğretmenevi’nde toplantı düzenlendi.     

Ak, FATİH Projesi‘nin eğitim teknolojileri alanında kapsamı itibarıyla dünyada benzeri olmadığını belirtti. FATİH’in bir projeden çıkarak programa dönüştüğünü söyleyen Ak, “Bugün FATİH, dersliklerimize ulaştırılan 1 milyona yakın internet bağlantı ucu, yaklaşık 450 bin dersliğimizde bulunan etkileşimli tahta, 1,5 milyon öğretmen ve öğrencimizin kullandığı tablet bilgisayar, yüz binlerce dijital eğitim içeriği ve milyonlarca kullanıcısıyla dünyanın en büyük dijital okulu haline gelen Eğitim Bilişim Ağıdır” dedi.     

Donanımın tek başına anlam taşımadığının altını çizen Ak, öğretmenlerin teknolojileri kullanma kabiliyetleri olması ve müfredatların öğrencilerin beklentilerine cevap verebilmesi gerektiğini vurguladı.     

Ak, kodlama dersi müfredat çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:
“Kodlama müfredatında yapılması planlanan revizyon çok önemli. Bu yeni programın ihtiyaçlara ve beklentilere cevap veren, uygulanabilir, dünyadaki eğilimleri yansıtan bir program olması gerektiğini düşünüyoruz. İçerik, teknoloji ve pedagojiyi bütünleştiren, toplumsal sorumluluklarında öğrencileri destekleyen, işlevsel yapıya sahip bir program hedefliyoruz. Bu doğrultuda, müfredatı şekillendirecek ‘eğitim felsefesi, temel ilke ve kaideler neler olmalı, müfredatta neler, hangi boyutta yer almalı’ gibi bir takım sorular ortaya çıkıyor.”     

Ak, akademisyenlerin katkısının çok değerli olduğunu sözlerine ekledi.     

Toplantıda, FATİH Projesi, Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Etkileşimli Sınıf Yönetimi (ESY) ve kodlama eğitimi müfredatında gelinen noktayla ilgili bakanlık yetkilileri tarafından sunumlar yapılarak akademisyenlerin görüş ve önerileri alındı.  

HÜRRİYET 23.03.2016  

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here