ULAK baz istasyonu ilk kez Barselona’da sergilendi

0

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nca başlatılan ve ASELSAN liderliğinde yürütülen Haberleşme Sistemi Geliştirme (ULAK) Projesi kapsamında geliştirilen LTE-Advanced Makrocell Baz İstasyonu (ULAK), İspanya’nın Barselona şehrinde ilk kez görücüye çıktı. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı kuruluşu olan ASELSAN yönetiminden yapılan açıklamaya göre; 22-25 Şubat 2016 tarihleri arasında düzenlenen dünyanın en büyük mobil iletişim etkinliği olan Mobile World Congress Fuarı’nda 1500 firma stant açtı.

Dünyanın değişik ülkelerinden yaklaşık 100 bin kişinin gezdiği fuarda sergilenen LTE-Advanced Makrocell Baz İstasyonu, SSM ile ASELSAN arasında imzalanan sözleşme ile hayat bulan ULAK Projesi kapsamında geliştirildi.

ULAK, Türkiye’de faaliyet gösteren operatörlerle birlikte yürüttüğü başarılı laboratuvar ve saha testlerinden aldığı güç ile dünyanın en büyük mobil iletişim fuarında sergilendi. ASELSAN, fuarda başta ticari olmak üzere kamu güvenliği kapsamında geliştirdiği ürünleri de teşhir etti.

Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Özkan Poyraz, BTK Başkanı Ömer Fatih Saylan, Haberleşme Genel Müdürü Mustafa Koç olmak üzere birçok üst düzey yönetici ve basın mensupları ilk yurtdışı sergisinde ULAK’ı detaylı olarak inceledi

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here