Geleceğin otomobili yollarda

0

Azami sürati saatte 97 kilometre olan çevre dostu Rasa’nın egzozundan sadece su çıkıyor.

Son dönemde alternatif yakıt kullanan ulaşım araçlarını görmeye çok alıştık. Özellikle elektrikli otomobiller bu konuda liderliği elinde tutuyor. Son olarak tanıtılan Rasa isimli otomobil alışkın olduğumuz elektrikli otomobillerden hem teknik hem de tasarım açısından ayrılıyor.

İngiltere’de üretilen Rasa, hidrojen yakıt hücresinden elektriğini sağlıyor. 1.5 kg hidrojen yakıt deposuna sahip olan Rasa, 1.5 kg hidrojenle 500 km’ye yakın menzile sahip. Şu an İngiltere’de satılması planlanan bu otomobil, ülke genelindeki 14 hidrojen dolum istasyonundan yakıt ihtiyacını karşılayabilecek.

Rasa’nın dikkat çekici özelliklerinden biri de vitesinin sadece ileri veya geri manevra seçeneklerine sahip olması. Kullanıcının otomatik vitesli bir otomobil kullanıyormuş gibi sadece gaz ve freni kontrol etmesi gerekecek.

Açıklama: rasa.5

100 km/s maksimum hıza 10 saniyede ulaşan Rasa şehiriçi ulaşım için yeterli performans sergiliyor. Rasa’nın hidrojenle çalışıyor olması akıllara güvenlik sorusunu getiriyor. Fakat dolum yapılan deponun yüksek kalitesiyle kullanıcıların herhangi bir sıkıntı yaşamayacağı belirtiliyor. Ayrıca deposunda bulunan hidrojen sayesinde otomobilin egzozundan zararlı gaz yerine su çıkıyor.

2018 yılında piyasaya sürülmesi hedeflenen Rasa’nın şimdilik tek dezavantajı dolum istasyonlarının sınırlı olması olarak gözüküyor.

http://www.dailymail.co.uk/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here