Türkiye’nin en beğenilen 100 startup’ı açıklandı

0

Türkiye’nin en başarılı 100 startup şirketi belli oldu. TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve Endevour Türkiye’nin desteğiyle gerçekleştirilen Startup 100 Ödülleri’nde ilk sırayı Bitaksi alırken, ikinci Paraşüt, üçüncü ise Onedio oldu

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu ve Endevour Türkiye’nin desteğiyle ‘Startup 100 Ödül Töreni’nde en iyiler belli oldu. Vodafone Fikir Çarkı, Anadolujet, DAP Holding, İTÜ Arı Teknokent, Brighter Together, Start Up ve Bizz Consulting’in sponsoru olduğu törende Türkiye’nin en beğenilen startup şirketi Bitaksi oldu. Sırasıyla en iyi ilk 10 şirket ise Paraşüt, Onedio, Getir, Ingenious, Iyzico, Blesh, Peak Games, Zeplin, Visionteractive şeklinde sıralandı. En başarılı ilk 3 kadın Zeplin.io, Armut.com, Anne lütfen, Anadolu kökenli en başarılı ilk 3 startup ise Infodif-Ankara, Komşuköy-Antalya, Duraktan Taksi-Ankara oldu.

 

Pegasus Hava Taşımacılığı ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk’un katıldığı törende, sıralamadaki “En Başarılı İlk 3 Kadın Startup”, “Anadolu Kökenli En Başarılı İlk 3 Startup” ve “En genç Startup” ödülleri verildi.
Törende açılış konuşması yapan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, önemli bir istihdam ve ekonomik gelişim kaynağı olan Dijital Girişimciliğe dikkat çekerek, “Genişbant hizmetleri sürekli gelişiyor ve daha fazla insana ulaşıyor. bugün dijital dönüşüm, günlük ev yaşamını, sektörleri, iş modellerini hatta şehirleri bile baştan yaratıyor. Dijital dönüşümün getirdiği bu baş döndürücü değişim sürecinde keşfedilecek, geliştirilecek çok fazla inovatif fikir var. Bu fikirler, önemli ekonomik gelişim fırsatları sunuyor. Biz de Vodafone olarak bu alandaki girişimleri, ekonomimize kazandırmak için geçtiğimiz yıl önemli bir adım attık ve FikirÇarkı programını başlattık. Uluslararası Girişimcilik Merkezi (UGM) ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Business Angels (BUBA) ile birlikte başlattığımız FikirÇarkı Programı ile projeleri fikir aşamasından büyüme aşamasına kadar değerlendirerek, altyapı, pazarlama, mentorluk, finansman ve eğitim desteği sunuyoruz. Program ile Türkiye’deki yenilikçi dijital fikirleri ortaya çıkararak kendi ekosistemimize katmak ve girişimlerin para kazanır, ticaret yapabilir hale gelmesine destek olmak istiyoruz. Program kapsamında, Anadolu’da 38 üniversiteye gidilerek 10 binin üzerinde potansiyel girişimciye eğitim verdik. Programa 1300’ün üzerinde fikir sahibi başvurdu. 11 ayda 1200 girişimciye bire bir eğitim verdik. Bugüne kadar 428 proje ön değerlendirme komitesinden geçerken, 191 girişimciyle ayrıntılı görüşmeler yaptık ve 26 projeye destek verdik. Program birinci yılında 5 milyon TL’yi aşan bir yatırım yaptık. 62 melek yatırımcı programımıza üye oldu. Vodafone FikirÇarkı olarak desteklediğimiz girişimler, başarılarını artırarak yollarına devam ettiğini görmekten son derece mutluyuz. Girişimciliğe yatırımın geleceğe yatırım demek olduğuna inanıyoruz. Dijital Dönüşümüne liderlik eden bir şirket olarak, dijital girişimciliğin desteklenmesi konusunda yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz” dedi.
EN BAŞARILI İLK 10 STARTUP
BiTaksi
Paraşüt
Onedio
Getir
Ingenious
Iyzico
Blesh
Peak Games
Zeplin
Visionteractive
EN BAŞARILI İLK 3 KADIN STARTUP
Zeplin.io
Armut.com
Anne lütfen
ANADOLU KÖKENLİ EN BAŞARILI İLK 3 STARTUP
Infodif – Ankara
Komşuköy – Antalya
Duraktan Taksi – Ankara
EN GENÇ STARTUP
Scorp

 

MİLLİYET 07.01.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here