Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı sona erdi

0

Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Dünyası Vakfı ve Eskişehir Valiliği’nin işbirliği ile düzenlenen “2. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı”, Bakan Nabi Avcı’nın da katıldığı törenle sona erdi. Olimpiyatta ‘Tasarım’ ve ‘Buluş’ dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Türk dünyasından ve Balkanlardan 12 ülkenin katılımıyla gerçekleşen etkinliği hayata geçiren Eskişehir Valiliği ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Derneği’ne teşekkür eden Avcı, Türkiye olarak 2 yıldır Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı’na ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

 

Avcı, Atatürk Spor Salonu’ndaki kapanış töreninde yaptığı konuşmada, etkinliğe katılan öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti. Yurtdışından gelen misafirlere teşekkür eden Avcı, “İnşallah burada bir ömür boyu sürecek dostluklar oluştu. Yunus Emre’nin dediği gibi, ‘Geldik tanış olduk, inşallah işi kolay kıldık’. Bu şölenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek yıl ve önümüzdeki yıllarda çok daha kapsamlı ve büyük katılımlı şölenlerimiz devam edecek” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Bakan Avcı’nın konuşmasının ardından 2. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı’nda ‘Tasarım’ ve ‘Buluş’ dallarında dereceye giren öğrenciler açıklandı. ‘Tasarım’ dalında ‘Birlik Dua Evi’ projesiyle Moldovalı öğrenci Valeri Kapsaman birinci, ‘İp Cambazı Bisiklet’ ile Ömer Dursun ikinci ve ‘Fosforlu Seccade’ ile Ümral Şah üçüncü oldu.  ‘Buluş’ dalında ise Halil Efe Öztürk ‘Kapıda Bırakmayan Kemer’ projesiyle birincilik, Çağan Ünver ‘Güvenli Pencere’ ile ikincilik ve Alper Akkan ise ‘4n ile Şifreleme Programı’ projesiyle üçüncülük ödülü aldı.

1257 başvuru yapıldı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise olimpiyata ‘Tasarım ve Buluş’ dalında yurt içi ve yurt dışından toplam 1257 başvurunun yapıldığını belirtti. Tuna, “Birbirinden değerli bu projelerden yurt içinden 60 proje ve yurt dışından 40 projeyi seçmek için jüri 2 tam gün mesai yapmıştır. Üretilen projeler bizim için çok değerlidir. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

HÜRRİYET 25.12.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here