Prof. Dr. Temel Yılmaz’a dünyada “Yılın Bilim Adamı” ödülü

0

Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) tarafından “Yılın Bilim Adamı” seçilen Prof. Dr. Temel Yılmaz’a ödülü, Kanada Vancouver’da verildi.

Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) tarafından ‘Yılın Bilim Adamı’ seçilen Prof. Dr. Temel Yılmaz’a ödülü, Kanada Vancouver’da verildi. IDF Dünya Başkanı Sir Micheal Hirst, diyabet alanında yaptığı çalışma ve gerçekleştirdiği projeler nedeniyle, 46 Avrupa ülkesi içinde bu ödüle Türkiye’den Prof. Dr. M. Temel Yılmaz’ın layık görüldüğünü söyledi. Hirst, “Diyabetle mücadele için yorulmak bilmeyen çabalarınız, gelecekte, diyabetli ya da diyabet riski altındaki insanların hayatlarını daha iyi yönde etkileyeceği inancı vermektedir” dedi.

‘TÜRKİYE’DE YÜZDE 100 ARTTI’

İstanbul Üniversitesi, Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü, Diyabet Araştırma ve Uygulama Birimi Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, “Bu ödüle layık bulunduğum için, ülkem ve mesleğim adına gurur duyuyorum” dedi. Diyabetin hem ülkemizde, hem de dünyada giderek artan bir sağlık sorunu olduğuna dikkati çeken Prof. Yılmaz, “Son 10 yılda ülkemizde diyabet artışı yüzde 100’e ulaşmış durumda. Maalesef artış hızı Avrupa’da en yüksek olan ülkeyiz” diye konuştu.

 

DİYABET SAVAŞÇISI 

Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, İstanbul Üniversi tesi, Deneyse l Tıp Araştırma Enstitüsü, Diyabet Araştırma ve Uygulama Birimi Başkanı olarak görev yapıyor. Tip 1 ve Tip 2 Diyabet alanında 350’nin üzerinde ulusal ve uluslararası yayını ve 20’nin üzerinde kitabı bulunuyor. Aynı zamanda Türkiye Diyabet Vakfı’nın Kurucu Başkanı olan Prof. Yılmaz, birçok ulusal projenin koordina törlüğünü yaptı. Özellikle Tip1 Diyabet İmmünolojisi ve Adacık Hücre Nakli çalışmaları konusun da birçok uluslararası araştırmanın yöneticiliğini de üstlendi.

 

HABERTÜRK 23.12.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here