Balondan internet

0

Uzak diyarlara internet erişimi sağlayabilmek için “stratosfere internet verici balonlar salmak” kulağa çılgınca bir fikir gibi geliyor olabilir. Ancak Sri Lanka’da yaşayanlar için bu ciddi bir mesele. Adanın yönetimi ile Google anlaşma yaparak “Project Loon” isimli bu balon projesini devreye soktu.

 

Google bir arama motoru olarak yakaladığı çıkışını başarıyla sürdürerek, dünyanın en büyük markalarından biri haline geldi. İnternet alanındaki hakimiyetini sürdürürken elindeki devasa bütçeyi çok farklı projeleri geliştirmek için de kullanıyor. Elbette akla ilk sürücüsüz otomobil geliyor. Sonra pek de iyi gitmeyen bir Google Glass macerası… Ayrıca pek bilinmeyen Lego benzeri üç boyutlu ekranlar, İHA’larla kargo hizmeti ve hatta şeker hastaları için düşünülen, gözyaşından şeker miktarını ölçen kontakt lens.

Uzak diyarlara internet erişimi sağlayabilmek için “stratosfere internet verici balonlar salmak” kulağa çılgınca bir fikir gibi geliyor olabilir. Ancak Sri Lanka’da yaşayanlar için bu ciddi bir mesele.

Adanın yönetimi ile Google anlaşma yaparak “Project Loon” isimli bu balon projesini devreye soktu. Yeryüzünden 20 km yukarıda duracak balonlar güneş panelleri ile donatılmış olacak. Altında 40 km çapındaki bir alana internet sağlaya-cak. Böylece Sri Lanka dünyada yüksekte bulunan balonlardan internet kullanan ilk ülke olarak tarihe geçecek. Projenin mart ayında hayata geçmesi bekleniyor.

http://www.itohaber.com

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here