İTÜ ÇEKİRDEK 2015 Girişimcileri açıklandı

0

İTÜ ÇEKİRDEK 2015 Girişimcileri açıklandı, Sağlıkta Sınırları kaldıran Vivosens 260 bin TL kazandı.

İTÜ Çekirdek Girişimcilik Ekosistemi’nin girişimcilik yarışması BIG BANG 2015’te 3.900 başvuru arasında finale kalan 20 girişimciden Vivosens ekibi her yerde güvenilir medikal testler yapmayı mümkün kılan taşınabilir ölçüm cihazı projesiyle 260 bin TL kazanarak en büyük ödüle ulaştı.

Bu sene “Geleceği Kaçırma” temasıyla düzenlenen İTÜ Çekirdek BIG BANG 2015’te dereceye giren ekipler belli oldu. Türkiye’nin önde gelen girişimcilik destek programlarından İTÜ Çekirdek’in, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe kadar farklı sektörlerdeki ticarileştirilebilir projeleri ödüllendirdiği İTÜ Çekirdek BIG BANG 2015’in finali 14 Kasım Cumartesi günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nin salonlarını ve bahçesini tıka basa dolduran yaklaşık 1.500 kişinin katılımıyla düzenlendi. Etkinliği Internet üzerinden de yaklaşık 12.000 kişi izledi. Yarı finalist 68 gruptan finale kalan 20 ekibin projelerini sunduğu etkinliğin moderatörlüğünü Serdar Kuzuloğlu yaptı.

İTÜ Çekirdek BIG BANG 2015’te toplam 1.2 milyon TL’lik ödül ve 1.5 milyon TL değerinde bulut bilişim altyapısı, İTÜ Çekirdek paydaşı kurum ve kuruluşlar tarafından 20 ekip arasında paylaştırıldı. Her bir paydaşın desteklediği projeye kendi karar verip sırayla açıkladığı etkinlikte gruplar arasında çekişmeli bir yarış yaşandı. Gecenin sonunda en yüksek ödül miktarının sahibi taşınabilir medikal test cihazları projesi ile Vivosens oldu. Toplam 260 bin TL’lik ödül kazanan Vivosens’in aldığı tutarın 150 bin TL’lik kısmı ise kazandığı İstanbul Sanayi Odası – Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü’nden geldi.

En yüksek ödülü toplayan Vivosens’i, 130 bin TL değerindeki ödül ile ileri teknolojili yöntemlerle tarım endüstrisi için tohum üreten TRD Biotek ekibi izledi. Çağımızın pil sorununu çözen, yüksek kapasiteli yeniden şarj edilebilir batarya geliştiren Enwair ekibi ve yol bilgilerini toplayarak sürücüler ve kendi kendine seyredebilen araçlar için analiz eden IUGO ekibi ise ayrı ayrı 100 bin TL’lik ödüllerin sahibi oldular. Bulut ödüllerini ise Vivosens ve IUGO ekiplerinin yanı sıra, sürücü değerlendirme sistemi geliştiren Marvin ve giyilebilir cihazlarda yeni bir devir başlatan Pao ekipleri aralarında paylaştı.

İTÜ Çekirdek BİG BANG için oluşturulan ödül havuzunun en büyük kaynak sağlayıcıları tüm gruplara verilen toplam 300 bin TL’lik eğitim ve hızlandırma desteği ile birlikte 200 bin TL’de nakit ödül dağıtan İstanbul Sanayi Odası oldu. Otomotiv İhracatçıları Birliği de yarışma içerisinde açtığı “Otomotiv Teknolojileri” kategorisi ile 250 bin TL nakit ödül dağıttı. İTÜ Çekirdek’in dört yıl önce yola çıkışından bu yana her yıl düzenli olarak destekleyen Elginkan Vakfı’da 100 bin TL ile desteğini sürdürdü. İTÜ ARI Teknokent ise dağıttığı 200 bin TL’lik nakit ödülün yanı sıra, 5 gruba kapalı ofis ve yarı finale kadar gelerek şirketleşme yolunda devam edecek 68 gruba da açık ofis imkânlarını sağlayacağını duyurdu.

İTÜ Çekirdek Big Bang’in bir süprizi de, dünyaca ünlü 500 Startups erken aşama yatırım fonunun İstanbul ayağının 7. yatırımını sahnede izlediği yarışmacılardan AR Pandora’ya yapmaya karar verdiğini açıklaması oldu. Mimari ve mobilya gibi sektörler için özelleştirilebilen arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik deneyimleri yaratan AR Pandora ile 500 Startups İstanbul bölgesel fonu, Aralık 2015 itibariyle yatırım anlaşmasını tamamlamaya karar verdiler.

Türkiye’de girişimciliği güçlendirmek ve Türkiye için büyük katma değer sağlayacak dünya çapında teknoloji markaları oluşturmak amacıyla hareket ettiklerini belirten İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan, bu yıl büyük bir final heyecanına sahne olan İTÜ Çekirdek BIG BANG 2015’in yakaladığı başarıdan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Çolpan, “Ülkemizin hemen her yerinden çok sayıda başarılı projeyi görmenin mutluluğunu yaşadık. İş ve teknoloji dünyasından gelen bağımsız jüri üyelerimiz pek çok güzel proje arasında tercih yaparken çok zorlandı. İTÜ Çekirdek’in başarısının önümüzdeki yıllarda katlanarak artacağına inancımız tam. Gelecek yıl daha da fazla projeyi, daha da kuvvetli bir biçimde destekleyebilmek için, tüm kurum, kuruluş ve yatırımcıları İTÜ Çekirdek paydaşı olmaya ve desteklenecek projeleri bizimle birlikte seçmeye davet ediyorum” dedi.

Girişimcilere sağladığı 800 m2’lik açık ve kapalı ofis, laboratuvar, seminer ve toplantı salonları ile bir girişimcinin ihtiyacı olan bütün fiziki olanakları bir arada sunan İTÜ Çekirdek;  İSO, OİB, Microsoft, IBM, Engilkan Vakfı, Cardtek Group, Monitise, Ege Kimya, Yapı Kredi Teknoloji, Agito gibi pek çok önemli kuruluşun destek ve işbirliği ile Türkiye’ye yeni teknoloji şirketleri kazandırıyor. Kazandıkları para ödülünü projelerini geliştirmek için sermaye olarak kullanacak olan girişimciler ayrıca yatırımcılarla tanışma ve profesyonel bir iş ağı oluşturma olanaklarıyla dünya çapında iddialı olabilecek şirketlerini kurma yolunda hızla ilerleme fırsatını yakalıyor.

 

http://itucekirdek.com/tr

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here