TEB, WAVE İnovasyon Sergisi’ni İstanbul’a Getirecek

0

Türk Ekonomi Bankası (TEB), inovasyonun bir kez daha ülke gündeminin zirvesine taşınacağı bu yılki etkinlik kapsamında, WAVE İnovasyon Sergisi’ni İstanbul’a getiriyor.

 

http://www.phibetaiota.net/wp-content/uploads/2010/12/Robert-Garigue-Innovation-Waves-Lite.jpg

Türkiye İnovasyon Haftası’nın dört yıldan bu yana stratejik ortağı olan Türk Ekonomi Bankası (TEB), inovasyonun bir kez daha ülke gündeminin zirvesine taşınacağı bu yılki etkinlik kapsamında, WAVE İnovasyon Sergisi’ni İstanbul’a getiriyor. TEB’in global ortağı BNP Paribas tarafından tasarlanan ve bugüne kadar Paris, Milano ve San Francisco gibi dünyanın önde gelen şehirlerinde gerçekleştirilen WAVE İnovasyon Sergisi, Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında 3-4-5 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde ücretsiz olarak ziyaretçileriyle buluşacak.

İnovasyona ve katma değere dayalı ekonomiyi ülkenin geleceği olarak gören ve bu konuda önemli yatırımlar yapan Türk Ekonomi Bankası (TEB), dört yıldan bu yana Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğine TİM’in stratejik ortağı olarak destek veriyor. Bu yılki etkinlik kapsamında TEB, global ortağı BNP Paribas tarafından tasarlanan WAVE İnovasyon Sergisi’ni üç günlüğüne İstanbul’a getiriyor.

3-4-5 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi Beyazıt Salonu’nda ziyaretçileriyle buluşacak olan serginin küratörlüğünü inovasyon ve liderlik düşünürü olarak tanınan Navi Radjou üstleniyor. Bugüne kadar Paris, Milano ve San Francisco gibi dünyanın önde gelen şehirlerinde gerçekleştirilen WAVE İnovasyon Sergisi, Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

WAVE İnovasyon Sergisi ile ilgili bilgi veren TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici şunları söyledi: “Sergide, dünya genelinde etkili olan ve geleneksel rollere meydan okuyan ortak yaratımmaker hareketi,paylaşım ekonomisidöngüsel ekonomi ve katılımcı ekonomi olmak üzere beş ana akım inceleniyor. Ufuk açıcı bir sergi olmanın yanı sıra bir tartışma ve paylaşım platformu olma özelliği taşıyan WAVE İnovasyon Sergisi, zorlukları fırsata dönüştürerek daha az kaynakla daha çok şey yapan insanlığın ortak dehayla daha iyi bir dünya inşa edebileceğini öngören yeni bir inovasyon anlayışını ortaya koyuyor. TEB olarak, bugüne kadar Paris, Milano ve San Francisco gibi dünyanın önde gelen şehirlerinde gerçekleştirilen bu önemli sergiyi Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında İstanbul’a getirmekten büyük mutluluk duyuyoruz”.

Sergide Türkiye’den 3 inovasyon projesi yer alıyor

WAVE İnovasyon Sergisi’nde dünyanın dört bir yanından ilham verici 23 inovasyon projesinin yer aldığını belirten Leblebici; “Sergide ayrıca, Türkiye’den de Manetho, Dermalix ve Masuta Lab adlı 3 proje sergileniyor. TEB Girişim Evi’nden aldığı mentorluk, danışmanlık ve networking gibi desteklerle çalışmalarını sürdüren girişimcilerin geliştirdiği bu projelerin de sergide yer alması bizlere büyük gurur veriyor” dedi.

Başarı inovatif işlere imza atmaktan geçiyor

Dünya genelinde ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda köklü değişikliklerin yaşandığını ifade eden Leblebici, “Özellikle teknolojinin gelişimi ve dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla değişim de oldukça hızlı seyrediyor. Başarıyı elde etmenin yolu ise, değişim sinyallerini iyi algılayıp buna göre aksiyon almaktan, öncü ve inovatif işlere imza atmaktan geçiyor. Küreselleşen ve iç içe geçen günümüz ekonomilerinde, ülkelerin ve şirketlerin sorumluluk alanları da kaçınılmaz olarak genişliyor. Artık, şirketlerin sadece faaliyet alanlarıyla sınırlı iş yapması mümkün değil; toplumun tüm kesimlerine, çevrelerine ve paydaşlarına karşı da sorumlular” diye konuştu.

İnovasyona stratejik bir önem veriyoruz

“TEB olarak, ‘Sorumlu Bankacılık’ anlayışıyla hareket ediyor; sadece finansal anlamda değil, finansal olmayan ancak ülkemizin geleceği olarak gördüğümüz alanlarda da yatırım yapıyoruz” diyen Leblebici şunları söyledi: “Geleceği şekillendireceğine inandığımız inovasyona stratejik bir önem veriyoruz. Banka olarak, 2007 yılında uzun soluklu bir inovasyon yolculuğuna başladık. Bu alanda yaptığımız yatırımlarla çalışanlarımızın inovasyon anlayışını sahiplenmelerini sağladık; inovasyonu kurum kültürümüzün bir parçası haline getirdik”.

 

Karmaşıklıktan uzak, sade çözümler

İnovasyona ve katma değere dayalı ekonomiyi ülkenin geleceği olarak gördüklerini vurgulayan Leblebici: “İnovasyonun gelişmesi yönünde çalışmalar yaparken; inovatif fikirleriyle geleceğin ekonomisini inşa edecek girişimcilerimizi destekliyor, girişimcilik ekosisteminin güçlenmesine katkıda bulunuyoruz. Bu doğrultuda başlattığımız Türkiye’nin en kapsamlı Girişim Bankacılığı ile inovatif iş fikrine sahip tüm girişimcilerimizin yanında oluyoruz. TEB Girişim Evi, TEB Kuluçka Merkezi ve ülke genelinde hayata geçirdiğimiz çeşitli programlarla inovatif fikir geliştirilmesini teşvik ediyoruz. İnovasyon kültürümüz ışığında müşterilerimize fark yaratan, yenilikçi ürün ve hizmetler sunmak için çalışıyoruz. Bunu yaparken müşterilerimizin değişimlere uyum sağlamalarına yardımcı olmak üzere hayatlarını kolaylaştıran, karmaşıklıktan uzak ve sade çözümler sunmayı temel alıyoruz. ‘Değişen dünyanın bankası’ sloganını benimseyen stratejik ortağımız BNP Paribas’ın inovasyona verdiği stratejik önemin gücünü ve desteğini de arkamıza alarak bu alana odaklanıyoruz” diye konuştu.

Tutumlu inovasyon geleceği şekillendirecek

Leblebici sözlerini şöyle sürdürdü: “TEB olarak, Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında, Navi Radjou ve Jaideep Prabhu tarafından yazılan ve TİM ile birlikte Türkçe’ye kazandırdığımız ‘Jugaad Innovation: Think Frugal’ adlı kitabı da ziyaretçilere dağıtacağız. Söz konusu kitapta da değinildiği gibi değişen ve giderek karmaşıklaşan dünyada mevcut iş modellerinin yeniden ele alınması gerekiyor. İnovasyona yeni bir bakış açısı sunan ‘tutumlu inovasyon’ modeli dünya genelinde enerji, sermaye ve zaman gibi giderek azalan kaynakların kullanımını en aza indirerek daha fazla ekonomik ve sosyal değer yaratılabileceğini öngörüyor.

WAVE İnovasyon Sergisi, değişimin kodlarını iyi okuyarak daha azla daha fazlasının yapılabileceğinin mümkün olduğunu, dahası bunun bir gereklilik olduğu kanıtlayan tutumlu inovasyon yaklaşımının somut bir örneği. Tutumlu inovasyon, herkesi düşünme tarzını değiştirmeye ve bu değişimin cesur aktörleri olmaya davet ediyor. Biz de TEB olarak WAVE İnovasyon Sergisi ile sizleri, geleceği şekillendirmeye aday bu yeni inovasyon anlayışıyla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz”.

 

http://www.blogteb.com/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here