Gelecek Neler Getirecek

0

İSO 13. Sanayi Kongresi’nin “Açık Çağrı”
Mesajı “Bu Kadim Topraklara Çözüm Birlikte Üretilecek”

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Anadolu’daki 13 sanayi ve ticaret odasının katkısıyla dün düzenlediği “Vasatlıktan Çıkış için İnsan ve Kültür – Geleceği Birlikte Kuralım” temalı 13. Sanayi Kongresi’nde sonuç belgesi olan Açık Çağrı metni ortaya çıktı.

Sonuç belgesi, diğer kongrelerden farklı olarak açık çağrı yöntemi ile Nasıl Üretim? Nasıl İnsan? Nasıl İşbirliği? Nasıl Sürdürülebilirlik? konularında önceden ilan edilen tezler doğrultusunda Açık Çağrı: “Geleceği Birlikte Kuralım” internet platformunda tüm katılımcıların ve sosyal medya kullanıcılarının yazılı katkısı sonucu oluşturuldu.

Buna göre “Açık Çağrı”nın tam metni aşağıdaki gibi oluştu:”

“Dünya, yeni bir büyük devrim döneminden geçiyor. Odağında insanın ve bilginin olduğu yeni bir dünya şekillenirken eski cevapların, başarı modellerinin artık etkili olmadığını herkes kabul ediyor.

Bilimsel-teknolojik gelişmelerin hızlandığı, dijitalleşmenin sanal âlemden sonra fiziksel âlemi de dönüştürmeye başladığı, insanlığın önünde muazzam olanakların açılmakta olduğu koşullarda bulunuyoruz.

Eskimiş, etkisini yitirmiş paradigmalarla şekillenmekte olan yeni dünyayı anlamaya çalışmak yapılabilecek en büyük hatadır.  Bildiğimiz dünyanın sona erdiğini zamanında farkedip kabul eden ülkeler, değişim konusunda bir hayli mesafe katedecekleri gibi, değişime yön veren ülkeler olma özelliğine de sahip olacaklar.

Türkiye’de yaşayan insanlar olarak sadece üretim boyutunda inovasyona odaklanmak yerine hayata bakış açımız başta olmak üzere her alanda inovasyona önem veren, bunu gerçekleştirmeye çalışan bir anlayışa çok ihtiyacımız var.

Sınırların hızla aşıldığı, mesafelerin kısaldığı ve her şeyin karmaşıklığının arttığı dünyada işbirliğini, birlikte çalışmayı, birlikte yaratmayı gerçekleştirmekte zorlanıyoruz. İnsanlık olarak ve Türkiye olarak bunun yeterince farkında değiliz. Sistemlerimizi, kuruluşlarımızı, pratiklerimizi, zihniyetlerimizi insanların işbirliğinin yararlarını görebileceği şekilde yeniden düzenlememiz gerekiyor.

Odağına insanı koymadığımız hiçbir girişim başarıya ulaşamıyor. Bizim anlamlı ve değerli bulduğumuz dönüşüm; insanı özgürleştiren, refahını artıran dönüşümdür.

Böyle bir dönüşüm de içinde bulunduğumuz çağda tekil çabalarla değil ancak birbirini tamamlayan işbirlikleri ile gerçekleşebilir. Bu Kongre, böyle bir anlayış için bir kıvılcım olmuştur.

Bu ülke hepimizin!

Bu ülke güzel ve değerli!

Ne mutlu bize pırıl pırıl gençlerimiz var!

Değişmemiz gerektiğine artık inanıyoruz. Bu inancı ifade ederken çözümleri başka diyarlardan beklemek yerine, hep birlikte bu kadim topraklarda üreteceğiz.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here