Dünya Teknolojileri ‘Living Lab Günleri’nde Buluştu

0

Dünya teknoloji devlerinin bir araya geleceği ‘Dünya Living Lab Günleri 2015’ başladı. Başakşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyon boyunca birbirinden ilginç teknolojik buluşlar açılan stantlarda görücüye çıkacak.

Türkiye’de ilk kez Başakşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı ‘Dünya Living Lab Günleri’nin resmi açılışı gerçekleştirildi. İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra yurt içi ve yurtdışından çok sayıda teknoloji kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Düzenlenen organizasyon boyunca birbirinden önemli teknoloji devleri interaktif oturumlar, çalışmalar ve paneller şeklinde düzenlenen ortamlarda, deneyim edinme ve görücüye çıkma imkanı bulacak. Ayrıca organizasyonda birbirinden ilginç teknolojik ürünlerde stantlardaki yerini alacak.

“VATANDAŞ AKILLI ŞEHİR İLE BULUŞUNCA MEMNUNİYETİ ÜST SEVİYEYE ÇIKAR”

Resmi açılış programına katılan İBB Genel Sekreteri Baraçlı ve Başkan Uysal da konuşmaların ardından kurulan stantlardaki çalışmaları inceledi. Organizasyon hakkında değerlendirmelerde bulunan Baraçlı, inovasyonun önemine değinerek, “Çağımıza çok önemli kavram. Hem değişimi hem de yeniliği yakalayabilmek adına bizler yerel yönetim anlayışımızda farkındalığı ortaya çıkartabilmek için bu tarz da ki çalışmalara sonuna kadar katkıda bulunuyoruz. Başakşehir Belediye’mizin bünyesinde bir Living Lab var. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak hem bu organizasyona destek vermekten hem de İstanbul’da farkındalığı ortaya çıkartabilmek adına bu tarz çalışmaları sonuna kadar destekleyeceğiz. İnşallah Türkiye’de de diğer belediyelerde bu tarzdaki çalışmalara gayret gösterir ve katkıda bulunurlar. Hedeflediğimiz en önemli unsur vatandaş memnuniyeti. Çünkü bizim yerel yönetim anlayışımız içerisinde vatandaş memnuniyeti ön planda. Onları da akıllı şehir ile buluşturduğumuzda onların memnuniyetinin daha üst seviyeye çıkacağı kanaatindeyiz” dedi.

“HİZMETLERİN TEKNOLOJİ İLE BİRLEŞMESİ GEREKİR”

Teknolojinin üretimden çok kullanıma sunulmasının da önemli olduğunu ifade eden Başkan Uysal ise, ” Özellikle üniversiteler AR-GE merkezileri ve teknokentler güzel teknolojiler ortaya çıkarabilir ancak asıl vatandaşın buna ulaşabilmesi erişebilmesi gerekir. Belediyeler bu mana da teknolojinin vatandaşa ulaştırılabilmesi açısından bir köprü Living Lab merkezleri de bu manada teknolojiye ulaşabilme ve üretilen teknolojilerin vatandaşın hizmetine sunulması adına önemli bir aşama. Teknolojiyi hizmetlerimize aktardığımız zaman daha konforlu bir hizmet olduğunu düşünüyoruz. Living Labları TEKNOKENT ve AR-GE merkezleri olarak düşünmemek lazım ama vatandaşa imkan sunmak teknolojiye ulaşmak ve sunulan hizmetlerin teknoloji ile birleşmesini düşündüğümüz zaman, Living Lab’ların belediyeler için önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de ilk ENoLL üyesi olan ve dünyada sadece 380 ülkede bulunan Living Lab’a sahip olan Başakşehir Belediyesi’nin düzenlediği Dünya Living Lab günleri 4 gün boyunca devam edecek.” dedi.

 

HABERTÜRK 26.08.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here