ITU GATE ile Amerika’ya Giden Firmalar Yatırımcıların Karşısına Çıkıyor

0

İTÜ ARI Teknokent’in, girişimcileri yurtdışına taşıyarak uluslararası birer markaya dönüşmeleri için desteklediği ITU GATE Programı’nın 2. döneminde, Chicago ve San Francisco’ya giden firmalar yatırımcıların karşısına çıkıyor.

Uluslararası yatırımcılar, girişimciler ve akademisyenlerle tanışmak ve yeni işbirlikleri kurma fırsatı için İTÜ ARI Teknokent Chicago ofisinde çalışmalarını sürdüren firmalar, 20 Ağustos tarihinde düzenlenecek “Demo Day” ile girişimlerini yatırımcılara sunacak. Çalışmalarına San Francisco’da devam edecek firmalar, ikinci sınavlarını ise 27 Ağustos’ta verecek.

Açıklama: http://www.itu.edu.tr/images/default-source/Haber-Gorsel/sanfrancisco.png?sfvrsn=2
ITU GATE Süreci

ITU GATE sürecine seçilen firmalara öncelikle; ABD pazarına giriş stratejileri, pazar araştırması, ürünün rekabetçi avantajlarını konumlandırma, hikayeleştirme, fiyat ve gelir modeli gibi pek çok konuyu kapsayan 2 aylık bir eğitim sunuluyor. Bu hızlı ve kapsamlı eğitimle birlikte firmalar özellikle pazarlama alanındaki yeteneklerini geliştiriyor. Eğitim sonunda aralarında yatırımcıların da bulunduğu bir jüriye sunumlarını gerçekleştiren firmalar arasından seçim yapılıyor.

Seçimin ardından başarılı bulunan firmalar, 1 ay ABD kampına alınıyor. ABD serüveni boyunca firmalara iş geliştirme faaliyetlerinde danışmanlık hizmeti sunuluyor. Girişimciler Amerika’da Chicago ve San Francisco’da kuluçka merkezlerine giderek burada uluslararası yatırımcılarla, akademisyenlerle ve girişimcilerle tanışma imkanı yakalıyor. ITU GATE girişimci firmalara sunduklarıyla “hızlandırma programı” kavramını tam anlamıyla karşılıyor.
Uluslararası start-up hızlandırma programı, ITU GATE yeni dönem başvuruları 13 Eylül’e kadar devam edecek. Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

 

http://www.itu.edu.tr  20.08.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here